Tahkolla historian vahvin matkailukesä

Tahkon kesän matkailijamäärät nousivat 20 % edelliskesään verrattuna.
TAHKOcomin majoittamien matkailijoiden Tahkolle kerryttämä matkailutulo oli kesäkaudella 2021 noin 6,5 miljoonaa euroa. Matkailijat olivat tyytyväisiä alueen palveluihin, mutta kaipaavat jatkokehitystä tiettyihin luontoaktiviteettien. Tiedot selviävät TAHKOcomin käyttämästä matkailuanalytiikasta.

Keskimääräinen rahankäyttö Tahkolla majoittuneiden osalta on 96,34 eur/hlö/päivä. TAHKOcomin kautta majoittuneet matkailijat tuottivat alueelle noin 6 494 000 euroa matkailutuloa.

“Kesällä matkailijat käyttävät Tahkolla hiukan talvea vähemmän rahaa lomansa aikana. Tämä johtuu osittain kesä- ja talvilomailun sisältöeroista. Myös itse omistamissaan mökeissä majoittuneet matkailijat luovat tulovirtaa paikallisten palveluiden kautta. Kulunut kesä oli varmasti kaikkien aikojen paras”, iloitsee TAHKOcomin hallituksen puheenjohtaja Pekka Vihma.

Kesäkauden aikana (1.6.–31.8.2021) TAHKOcomin kautta välitetyissä majoituskohteissa oli yhteensä 67 406 yöpymisvuorokautta, joka on noin 22 % enemmän, kuin edellisenä vuonna samaan aikaan. Keskimääräinen viipymä matkailijoilla oli 3,45 vuorokautta, kun viime talvikaudella viipymä oli 3,55 vuorokautta.

”Aurinkomatkojen kanssa aloitetut pakettimatkat kasvattavat tulosta sekä suorina asiakasvirtoina että näkyvyyden lisääntymisenä. Toisaalta myös koronaepidemia lisäsi kotimaanmatkailua”, Vihma kertoo. ”Kesän kokemukset ovat olleet rohkaisevia, joten yhteistyö jatkuu myös talven pakettimatkojen osalta.”

“Tahkolla on kunnostettu valtavasti retkeilyreittejä ja se näkyy nyt saaduissa matkailijapalautteissa. Hyvä työ alkoi Tahkonportaista, joista on tullut huippusuosittu kohde. Samaa linjaa jatkoi täysin uusi ja upea retkeilyreitti Mäkiaution rotkon läpi. Tänä kesänä kehitystyötä on jatkettu Huutavanholman reitillä, joten olemme oikealla tiellä sen suhteen”, Vihma kuvailee.

Pyöräilyn suuri kasvu näkyy Tahkollakin. Alamäkipyöräily ja sen olosuhteet saavat paljon positiivista palautetta, mutta kyselyn mukaan maastopyöräilyreitit ja reittien opasteet kaipaavat vielä kehittämistä. Lisäksi reittejä toivottaisiin olevan enemmän ja laajemmilla alueilla.

“Maastopyöräily on Tahkolle merkittävä asia ja maastopyöräreittejä halutaankin kehittää runsaasti. Kehittäminen vaatii laaja-alaista tarkastelua ja tähän liittyvät taustatyöt on jo aloitettu”, Vihma summaa.

 

Lähde: TahkoCom

Jaa artikkeli:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Haluatko kirjautua ulos?
X