Hyppää sisältöön
· Leena

Tahkolle uusi keskusta

Kuopion kaupunki ja Tahkon keskusta-alueen maanomistajat (mm. PeeÄssä ja PNT Real Estate Oy) ovat käynnistämässä kiinteistökehityshanketta, jonka myötä Tahkon keskustasta luodaan täysin uudenlainen kokonaisuus.

Tavoitteena on kiinnostava ja helposti saavutettava keskusta

Tahkon kiinteistökehityshanke on 100 miljoonan euron kokoinen suurhanke, jonka myötä Tahkolle luodaan ulkoasultaan yhtenäinen keskusta, jossa matkailijat viihtyvät ympäri vuoden.  Vuonna 2015 valmistunut Tahko Action Plan paneutui erityisesti uusien aktiviteettien rakentamiseen Tahkolle. Keskustan kehittämistyö on selkeää jatkoa Tahko Action Planille ja tulee osaltaan nostamaan Tahkon kiinnostavuutta matkailukohteena.

“Olemme jo pitkään suunnitelleet Tahkon keskustan kehittämistä ja vihdoinkin siirrymme tuumasta toimeen. Alueelle tulee uusia yrittäjiä ja matkailijamäärät ovat kasvussa. Kehittämishanke tekee Tahkon keskustasta mielenkiintoisen investointikohteen”, sanoo PNT Real Estate Oy:n Hallituksen puheenjohtaja Heppu Pentti

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Liikkuminen Tahkon keskusta-alueella on erityisessä tarkastelussa. Tärkeänä lähtökohtana on tehdä keskustasta kävellen ja pyöräillen helposti tavoitettava sekä samalla mielenkiintoinen. Samalla parannetaan joukkoliikenteen liikennöinnin olosuhteita, liikenneturvallisuutta ja ylipäänsä alueen saavutettavuutta. Merkittävä yksityiskohta suunnitteluprosessissa on myös pysäköinti, joka ratkaistaan keskustan osalta uusiksi.

Liikkumisen ohella tarkastelun kohteena ovat monipuolisesti erilaisiin toimintoihin soveltuvat sisä- ja ulkotilat. Tavoitteena on toiminnallinen keskusta, josta löytyy kahviloita ja ravintoloita, kauppoja sekä erilaisia matkailijoita kiinnostavia palveluita. Nyt toteutettava hanke tulee lisäämään myös alueen majoituskapasiteettia. Rakennusoikeuden määrä tulee olemaan arviolta 40-50 000 neliötä.

“Rakennusoikeutta on niin paljon, että sitä ei ole tarkoitus hyödyntää pelkästään nykyisten maanomistajien toimesta, vaan toivotamme myös uudet operaattorit tervetulleiksi Tahkolle”, kuvailee tilannetta PeeÄssän toimialajohtaja Ville Puustinen.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Hanke on yksi Tahkon historian merkittävimmistä

“Kyseessä on yksi Tahkon historian suurimmista kehityshankkeista”, toteaa yritysasiamies Unto Juutinen. “Hanke lähti liikkeelle yksityisten maanomistajien aloitteesta, mihin kaupungin oli helppo lähteä mukaan. Myös ELY-keskus lähti mukaan asemakaavan laadinnan tueksi tarvittaviin selvityksiin myöntämällä kaupungille 284 000 euroa Euroopan aluekehitysrahaston hanketukea”, Juutinen jatkaa.

Kuopio-Tahko alueen visiona on olla Suomen nopeimmin kehittyvä kokous- tapahtuma- ja matkailualue. “Kuopio-Tahko alueen visio on kunnianhimoinen, mutta tällaisten operaatioiden myötä tavoite konkreettisesti lähempänä”, Juutinen summaa tilannetta.

Leena