Hyppää sisältöön
· Leena Aalto

Tahkovuoren huipulle aukeaa uusi hotelli

Tahkovuoren huipulle aukeaa marraskuun alussa Panorama Landscape Hotel, jonka sijoittajaryhmään kuuluvat muun muassa moottoriurheilun tähdet Tommi Mäkinen ja Kimi Räikkönen.

Tahkon huipulla toimivan Panorama Barin yrittäjät Harri Jokela ja Katja Kuulusa aloittivat maisemahotellin suunnittelun vuonna 2018. Alusta saakka oli selvää, että yrittäjät tarvitsevat tuekseen ulkopuolisen sijoittajaryhmän.

– Hankkeen budjetti oli noin viisi miljoonaa euroa. Rakentaminen ei olisi missään tapauksessa onnistunut ilman sijoittajien panosta, Jokela sanoo.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Hirvi Suite.

Panorama Landscape Hotelin päärakennuksesta löytyvät japanilaista herkkyyttä kunnioittava ravintola Havu Kitchen & Bar sekä Metsäkylpylä Lähde. Majoitustilat on rakennettu kymmeneen erilliseen maisemasviittiin päärakennuksen lähettyville.

Havu Kitchen & Bar kertoo makujen tarinaa japanilaisen herkkyyden ja skandinaavisen luovuuden kautta. Ravintolaa isännöi 34-vuotias keittiömestari Kim Mustonen, joka voitti arvostetun vuoden keittiömestarien PRO-palkinnon tammikuussa 2023.


Mustonen on hankkinut työkokemuksensa Michelin-palkituista ravintoloista Suomessa, New Yorkissa, Lontoossa, Soulissa ja Sydneyssa.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

 

Metsäkylpylän kolme ulkosaunaa ja viisi lähdevesiallasta tuovat vuodenajat lähelle. Kylpylään haettiin vaikutteita myös japanilaisista onsen-kylpylöistä.
– Japanissa ulkokylpylät ovat luonnon kuumia lähteitä. Täällä sellaisia ei ole, mutta me käytämme maalämpöä ja Tahkon uumenista johdettua lähdevettä. Nykyteknologia mahdollistaa veden ja lämmön yhdistämisen vastuullisesti, Jokela sanoo.

Hotellikokonaisuuden on suunnitellut Norjassa työskentelevä arkkitehti, professori Sami Rintala.

Leena Aalto

Ikkunapaikan konkari jo vuodesta 1998. Lehden pitkäaikainen päätoimittaja ja nykyinen advisor, joka seuraa edelleen tiiviisti matkailualan tapahtumia ja trendejä.