Hyppää sisältöön
· Leena Aalto

Tallink-konsernin tappiollinen Q1

Tallink-konserni on tänään julkaissut vuoden 2021 ensimmäisen vuosineljänneksen taloudellisen tuloksen (tilintarkastamaton). Yhtiön ensimmäisen kvartaalin nettotappio oli 34,4 miljoonaa euroa (nettotappio vuoden 2020 ensimmäisellä vuosineljänneksellä oli 30,2 miljoonaa euroa).

Konsernin liikevaihto oli 53,7 miljoonaa euroa, mikä on 65,3 prosenttia eli 101,2 miljoonaa euroa vähemmän kuin vuonna 2020.

Konsernin tulos ennen korkoja, veroja ja poistoja (EBITDA) oli -6,3 miljoonaa euroa, mikä ei ollut merkittävästi huonompi kuin vuonna 2020 (-1,3 miljoonaa euroa 2020/Q1).

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Konsernin investoinnit vuoden 2021 ensimmäisellä vuosineljänneksellä olivat 4,2 miljoonaa euroa eli huomattavasti pienemmät kuin vuonna 2020. Muuttuneen taloudellisen tilanteen ja liikennöinnin osittaisen keskeyttämisen vuoksi aluksille tehtiin vain välttämättömät huolto- ja korjaustoimenpiteet, mikä piti laivojen investoinnit minimissä.

Henkilöstömäärä pieneni viime vuoden vastaavaan ajankohtaan nähden ja oli hieman yli 3 900 vuoden 2021 ensimmäisellä vuosineljänneksellä. Näin ollen myös henkilöstökustannukset pienenivät merkittävästi jo alkuvuodesta 2021, ja yhtiö odottaa, että vuonna 2020 tehtyjen vaikeiden päätösten vaikutukset tulevat näkymään koko vuoden 2021 ajan.

Tallinkilla on edelleen vahva, rahavaroista ja käyttämättömistä luottolimiiteistä koostuva, 96,4 miljoonan euron likviditeettipuskuri. Lisäksi yhtiöllä on 90 miljoonaa euroa nostamatonta Nordic Investment Bankin käyttöpääomalainaa.

”Tiesimme etukäteen, että tämä vuosineljännes tulee olemaan rankka sillä virustilanne oli pahenemassa ja uusia matkustusrajoituksia otettiin jälleen käyttöön. Vuoden 2020 ensimmäisen vuosineljänneksen kaksi ensimmäistä kuukautta toimimme vielä normaalisti, kun taas tänä vuonna koko ensimmäinen vuosineljännes on toimintaa pyöritetty tiukkojen rajoitusten puitteissa”, kommentoi Tallink-konsernin toimitusjohtaja Paavo Nõgene.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

”Toivomme vilpittömästi, että pystymme lähitulevaisuudessa toteuttamaan ainakin joitain tämän kesän suunnitelmistamme ja siten varmistamaan, että vuoden 2021 seuraavan vuosineljänneksen tulokset alkavat näyttää paremmalta. Tallink-konsernissa ollaan valmiita ja motivoituneita”, lisää Nõgene.

 

Nimityksiä Tallink-konsernin johtoryhmään: Paavo Nõgene jatkaa, Margus Schults jäseneksi

Tallink-konsernin hallintoneuvosto on päättänyt jatkaa konsernin toimitusjohtaja Paavo Nõgenen toimikautta kolmella vuodella. Konsernin uudeksi jäseneksi nimitettiin Suomen Tallink Silja Oy:n toimitusjohtaja Margus Schults. Lembit Kitterin toimikausi päättyy vuoden 2021 lopussa.

Margus Schultsin toimikausi AS Tallink Gruppin johtoryhmän jäsenenä alkaa torstaina 29.4.2021. Hän tulee edelleen toimimaan myös Tallink Silja Oy:n toimitusjohtajana.

Margus Schults aloitti työskentelyn Tallink-konsernissa vanhempana neuvonantajana vuonna 2008. Vuodesta 2009 lähtien hän on toiminut konsernin suomalaisen tytäryhtiö Tallink Silja Oy:n toimitusjohtajana. Ennen uraansa Tallinkilla hän työskenteli SEB:ssä, jossa hän toimi SEB Viron johtoryhmän jäsenenä. Hän toimi myös SEB Eastern Europe -yhtiön henkilöstöjohtajana sekä SEB-konsernin henkilöstö- ja rahoitusjohtajana. Schults on lisäksi Helsingin seudun kauppakamarin valtuuskunnan jäsen, Suomi-Viro Tuglas-seuran johtokunnan jäsen, Suomen Varustamoiden hallituksen jäsen ja WWF Suomen hallintoneuvoston jäsen. Schultsilla on tutkinto Tallinnan Teknillisestä Yliopistosta (TalTech).

 

Lähde: Tallink Grupp

Leena Aalto

Ikkunapaikan konkari jo vuodesta 1998. Lehden pitkäaikainen päätoimittaja ja nykyinen advisor, joka seuraa edelleen tiiviisti matkailualan tapahtumia ja trendejä.