Tallink luopuu vaatteiden vähittäismyynnistä maissa

Tallink-konserni on allekirjoittanut Talwest Grupp OÜ:n kanssa sopimuksen vähittäismyyntiyritys Baltic Retail OÜ:n myymisestä.

Tallink perusti muodin vähittäismyyntiin keskittyvän tytäryhtiönsä Baltic Retail OÜ:n vuonna 2018, kun yhtiö suunnitteli kasvattavansa maissa tapahtuvan muodin vähittäismyyntikauppaa.

Tallinkilla on franchising-sopimus viidestä muotibrändistä, joita ovat Esprit, Vero Moda, Jack & Jones, SuperDry ja United Colors of Benetton. Lisäksi yhtiöllä on kahdeksan vähittäismyyntiliikettä Tallinnan suurimmissa kauppakeskuksissa. Liikkeet työllistävät yhteensä 35 henkilöä.

Koronaviruspandemian puhkeamisen jälkeen kauppakeskuksia on jouduttu tilapäisesti sulkemaan, ja Tallinkin ydinliiketoimintaa eli merenkulkua ja laivatoimintaa kohtaan on kohdistunut huomattavia paineita. Näin ollen Tallink on päättänyt keskittää toimintaansa ydinliiketoimintaan, myydä kyseisen tytäryhtiönsä ja vetäytyä maissa tapahtuvan muodin vähittäismyyntimarkkinoilta.

Tallink jatkaa vähittäismyynnin harjoittamista Tallinnan satamassa ja Tallink Expressissä Balti Jaam -rautatieasemalla.

Tallink omistaa edelleen pikaruokaketju Burger Kingin franchise-oikeudet Baltiassa ja jatkaa edelleen pikaruokaliiketoimintaa Burger King -ravintoloissa Virossa, Latviassa ja Liettuassa.

 

Lähde: Tallink Grupp

Jaa artikkeli:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Haluatko kirjautua ulos?
X