Hyppää sisältöön
· Leena

Tallink parantaa internet-yhteyksiä

Tallink-konserni parantaa matkustajien internet-yhteyksiä laivoillaan yhteistyössä ruotsalaisen Nowhere Networksin kanssa.

WATS (Wireless Antenna Tracking System) -ratkaisu on jo asennettu Megastarille, joka liikennöi Helsinki-Tallinna-reitillä. Loppuvuoden aikana verkkoyhteyksien parantamista jatketaan yhtiön muilla reiteillä..

400M/bit internet-yhteys mahdollistaa Megastarin matkustajille nopean katkeamattoman internet-yhteyden kahden tunnin laivamatkan ajaksi. Uuden tekniikan ansiosta reitittimellä on yhteys rantaan jossa antenni ylläpitää reaaliaikaisesti nopeinta mahdollista verkkoyhteyttä. Tukholmassa valmistetut Nowhere Networksin reitittimet on suunniteltu parantamaan ja nopeuttamaan langattomia verkkoyhteyksiä erityisesti liikkuvissa kohteissa ja kestämään myös merenkulun erilaisia ääriolosuhteita.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

”Toimivat verkkoyhteydet merellä ovat olleet, ja tulevat olemaan haaste, koska alalla ei ole tarjolla kustannustehokasta Euroopan laajuista ratkaisua. Samaan aikaan toimivat ja nopeat verkkoyhteydet ovat matkustajillemme entistä tärkemmät ja jopa itsestäänselvyys”, Tallink-konserin toimitusjohtaja Paavo Nõgene sanoo.

”Seuraavana on vuorossa toinen pika-aluksemme Star ja loppuvuoden aikana jatkamme verkkoyhteyksien parantamista Suomi-Ruotsi sekä Viro-Ruotsi –laivoillamme”, Paavo Nõgene iloitsee.

Leena