Hyppää sisältöön
· Leena

Tallink Silja aloittaa YT-neuvottelut

Tallink Silja Oy suunnittelee liiketoimintojensa uudelleenjärjestelyjä Suomen maatoiminnoissa. Syynä liiketoimintojen uudelleenjärjestelyihin ovat matkailualan toimintaympäristön ja erityisesti asiakkaiden tarpeiden muutokset.

“Asiakkaiden tarpeet ovat muuttuneet nopeasti erityisesti sähköisiin palveluihin liittyen. Meidän asiakkaat varaavat jo nyt matkansa 80 prosenttisesti online-kanaviemme kautta. Helsinki-Tallinna -reitillä jo noin 60 prosenttia matkustajista tekee lähtöselvityksen internetissä, lähtöselvitysautomaateilla tai mobiilisti. Muun muassa lentoliikenteessä näitä muutoksia on nähty jo pidemmän aikaa. Laivaliikenne on tullut hieman jälkijunassa, mutta nyt kehityksen vauhti on kiihtynyt”, sanoo Tallink Silja Oy:n toimitusjohtaja Margus Schults.

Samalla Tallink Silja Oy:ssä käynnistetään liiketoimintojen uudelleenjärjestelysuunnitelmaa ja sen henkilöstövaikutuksia koskevat yhteistoimintaneuvottelut. Yhteistoimintaneuvottelut koskevat yrityksen maatoimintojen henkilöstöä.

“Asiakkaiden palveleminen kasvokkain ei katoa mihinkään ja on edelleen olennainen osa Tallink Siljan toimintatapaa, mutta jatkossa on tarkoitus laajentaa henkilöstömme tehtäväkenttää, jotta esimerkiksi terminaalityöntekijämme pystyisivät palvelemaan asiakkaita kaikissa tilanteissa ennen laivan lähtöä”, Margus Schults sanoo.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Ennen kaikkea neuvottelut koskevat tehtävänkuvien muutoksia ja uusia tehtävänkuvia, mutta samalla neuvotellaan töiden uudelleenjärjestelyistä, työtehtävien lakkauttamisista, osa-aikaistamisisista ja siirroista tehtävistä toisiin. Alustavan arvion perusteella henkilöstön vähennystarpeen arvioidaan olevan enintään noin 35 henkilötyövuotta.

“Nämä toimenpiteet ovat välttämättömiä, jotta Tallink Silja yhtiönä pystyy toimimaan uudessa toimintaympäristössä ja sen asettamien vaatimusten keskellä. Keskiössä ovat asiakkaiden muuttuneet toiveet, niihin vastaaminen on Tallink Siljalle luonnollisesti ensisijaisen tärkeää”, Margus Schults sanoo.

 

Lähde: Tallink Silja

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Leena