Tallink Siljan laivueesta osa jää alkuvuonna liikenteestä tauolle

Tallink Siljan Q3:n tilastot näyttävät laskusuuntaisilta verrattuna vastaavaan ajanjaksoon vuonna 2020. Kolmannella neljänneksellä kuljetettiin 1 144 092 matkustajaa, mikä on 13 prosenttia vähemmän kuin vastaavana ajanjaksona vuonna 2020.

Pelkkä syyskuu näytti sen sijaan paremmalta. Tallink kuljetti syyskuussa 310 265 matkustajaa, mikä on 27,6 prosenttia enemmän kuin viime vuoden vastaavana ajankohtana.

Tulevasta matalan sesongin kaudesta sekä varausten ennakoitua hitaammasta kasvutahdista johtuen, Tallink on tehnyt päätöksen keskeyttää osan laivaliikenteestä väliaikaisesti:

Silja Serenade, joka liikennöi Helsinki-Tukholma linjalla, tauolla 10.1.-24.3.
Silja Europan, joka on liikennöi Helsinki-Tallinnan linjalla, tauolla 10.1.-10.3.
Baltic Queenin, joka liikennöi Tukholma-Tallinna väliä, tauolla 11.1.-17.2.

Helsinki-Tallinna-reitin Star ja Megastar siirtyvät liikennöimään perinteisen talviaikataulun mukaisesti 16.10. alkaen. Lauantai-illan viimeinen lähtö liikennöidään klo 19.30 ja sunnuntaiaamun ensimmäinen lähtö klo 10.30 kevääseen 2022 asti.

”Luvut ovat kuitenkin vielä kaukana siitä, mihin olimme ennen pandemiaa tällä vuosineljänneksellä tottuneet, emmekä ennakoi matkustajamäärien suurta kasvua ennen ensi kevättä tai kesää. Tämä on se todellisuus, jonka kohtaamme. On selvää, että matkailualalla on edessä toinen erittäin vaikea matalan sesongin talvikausi edessäpäin”, sanoo Tallink-konsernin toimitusjohtaja Paavo Nõgene..

“Samalla kun meidän on pidettävä katseemme ensi vuodessa ja tehtävä suunnitelmia matkustuksen palautumiseen talvikauden jälkeen, täytyy meidän myös optimoida toimintaamme mahdollisimman paljon ja varmistaa, että kaikki toimintamme seuraavan viiden kuukauden aikana kevääseen 2022 asti on niin tehokasta kuin mahdollista”, Nõgene sanoo.

 

Lähde: TallinkSilja 

 

Jaa artikkeli:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Haluatko kirjautua ulos?
X