Hyppää sisältöön
· Leena Aalto

Tallink vuokraa Isabellen Kanadaan 1.7.2023 alkaen

Tallink-konserni on allekirjoittanut monivuotisen vuokrasopimuksen Isabelle-laivan vuokraamisesta kanadalaiselle Bridgemans Floatel LP/Bridgemans Services Group LP:lle. Vuokrasopimus alkaa 1.7.2023, ja sopimukseen sisältyy myös ostomahdollisuus. Isabelle vuokrataan niin sanottuna bareboat-charterina, jossa laiva vuokrataan ilman Tallinkin omaa miehistöä.

Latvian lipun alla oleva Isabelle liikennöi ennen koronapandemiaa Riika-Tukholma-reitillä. Isabelle on ollut vuoden 2022 huhtikuusta alkaen ollut vuokrattuna Viron valtiolle, ja laiva on majoittunut ukrainalaisia pakolaisia Tallinnan satamassa.

”Olemme erittäin tyytyväisiä Isabellen vuokrasopimuksesta, sillä sopimuksella on positiivinen vaikutus tulokseemme. Tallink on tehnyt useita onnistuneita laivojen vuokrauksia, joiden myötä laivamme ovat liikennöineet tai tarjonneet tilapäistä majoitusta esimerkiksi Australiassa, Kanadassa ja Marokossa. Laivamme ovat olleet tarjoamassa majoitusta niin maailmanlaajuisiin huippukokouksiin osallistuneille kuin Ukrainan sodasta kärsiville”, kommentoi Tallink-konsernin toimitusjohtaja Paavo Nõgene.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

”Laivojen vuokraus on ollut ja tulee jatkossakin olemaan tärkeä osa liiketoimintamalliamme. Yhdistelmä, jossa liikennöimme pääreiteillämme ja pidämme osan laivoista vuokrattuna, toimii etenkin nyt kun elämme taloudellisesti epävarmaa aikaa”, Nõgene lisää.

Isabellen on tarkoitus jäädä vielä Tallinnaan kunnostustöitä varten ja lähteä Kanadaan myöhemmin tänä vuonna.

Tallink-konsernin nykyinen sopimus Isabellesta Viron valtion kanssa päättyy kesäkuussa 2023. Laivalla majoittuu tällä hetkellä noin 900 ukrainalaista pakolaista, ja Viron valtio järjestää heille vaihtoehtoisen majoituksen Isabellen sopimuksen päätyttyä.

Lähde: Tallink

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

 

Leena Aalto

Ikkunapaikan konkari jo vuodesta 1998. Lehden pitkäaikainen päätoimittaja ja nykyinen advisor, joka seuraa edelleen tiiviisti matkailualan tapahtumia ja trendejä.