Hyppää sisältöön
· Leena Aalto

Tallink vuokraa Starin Irlantiin 5.5.2023 alkaen

Tallink on allekirjoittanut sopimuksen Starin pitkäaikaisesta vuokrauksesta Irish Continental Group plc:lle. Sopimus alkaa 5.5.2023, ja sen kesto on 20 kuukautta. Sopimusta on mahdollista jatkaa 2+2 vuodella, ja sopimukseen sisältyy ostomahdollisuus. Star vuokrataan niin sanottuna bareboat-charterina, jossa laiva vuokrataan ilman Tallinkin omaa miehistöä.

Star on liikennöinyt Helsinki-Tallinna-reitillä vuodesta 2007 ja oli aloittaessaan laivatyypissään edelläkävijä Itämerellä. Vuosien varrella Starin rinnalla Helsinki-Tallinna-reitillä ovat liikennöineet muut Tallinkin Shuttle-laivat: Superstar, Megastar ja MyStar.

Tallinkin uusimman laivan, MyStarin, aloitettua Helsinki-Tallinna-reitillä joulukuussa 2022, Starille lanseerattiin uudenlainen Shuttle Light -konsepti, joka on tarjonnut matkoja Helsinki-Tallinna-reitillä edullisempaan hintaan supistetuilla palveluilla.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Star vuokrataan Irish Continental Group plc:lle 5.5.2023 alkaen, ja sen on tarkoitus aloittaa liikennöinti Irlannin ja Yhdistyneen kuningaskunnan välillä.

”Olemme kartoittaneet vaihtoehtoja Starille jo jonkin aikaa, ja MyStarin saapumisen myötä vaihtoehtoja on kartoitettu entistä tiiviimmin. Monet eri tahot ovat olleet kiinnostuneita Starin vuokraamisesta ja on hienoa, että olemme nyt saaneet solmittua sopimuksen Irish Continental Group plc:n kanssa. Laivojen vuokraus on ollut ja tulee jatkossakin olemaan tärkeä osa liiketoimintamalliamme, sillä se vahvistaa yhtiötämme pitkän kriisiajan jälkeen”, kommentoi Tallink-konsernin toimitusjohtaja Paavo Nõgene.

Starin viimeinen lähtö Helsingistä Tallinnaan on vappupäivän iltana 1.5.2023. Tallink Siljan asiakaspalvelu on yhteydessä matkustajiin, joilla on matka varattuna 2.5.2023 alkaen Starille ja tarjoaa heille vaihtoehtoista matkaa yhtiön muilla laivoilla.

 

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Lähde: Tallink

Leena Aalto

Ikkunapaikan konkari jo vuodesta 1998. Lehden pitkäaikainen päätoimittaja ja nykyinen advisor, joka seuraa edelleen tiiviisti matkailualan tapahtumia ja trendejä.