Tallinkin 2020 matkustajamäärät – 61,8 %

Tallinkin vuoden 2020 kokonaismatkustajamäärä laski 61,8 prosenttia. Yhtiö kuljetti kaikkiaan yhteensä 3 732 102 matkustajaa kaikilla operoimillaan reiteillä vuonna 2020 (9 763 210 vuonna 2019).

Matkustajamäärät laskivat yhtiön kaikilla reiteillä. Useita reittejä pysäytettiin tiukoista matkustusrajoituksista ja poikkeustilasta johtuen. Suurinta pudotus matkustajamäärissä oli Ruotsi-Latvia-reitillä (82,5 prosenttia vähemmän matkustajia, kuin vuonna 2019) sekä Ruotsi-Viro-reitillä (81,9 % vähemmän matkustajia). Liikennöinti keskeytettiin näillä reiteillä kokonaan tai osittain maaliskuusta 2020 alkaen.

Suomi-Ruotsi-reittien matkustajamäärät vähenivät 66,1 prosenttia ja Suomi-Viro-reitin 52,3 prosenttia vuonna 2020 verrattuna vuoden 2019 lukuun.

Kuljetettujen ajoneuvojen määrä väheni vuonna 2020 kaikilla reiteillä yhteensä 36,7 prosenttia. Suurinta pudotus oli edelleen Ruotsi-Latvia ja Ruotsi-Viro-reiteillä.

Lukuisista vuoden 2020 haasteista huolimatta yhtiö kuljetti yhteensä 359 811 rahtiyksikköä vuonna 2020, mikä on vain 5,2 prosenttia vähemmän kuin vuonna 2019. Yhtiö jopa onnistui kasvattamaan Suomi-Viro-reittien kuljetettujen rahtiyksikköjen määrää yhdellä prosentilla verrattuna vuoden 2019 vastaavaan lukuun.

“Tilastot eivät yllätä ketään, olemmehan julkaisseet tietoja ja tilastoja tilanteestamme pitkin vuotta avoimesti. Kun ottaa huomioon maaliskuusta 2020 alkaneet tiukat rajoitukset, kesän kahden kuukauden pienellä hengähdystauolla, yhtiö on selviytynyt myrskystä suhteellisen hyvin. Olemme tehneet kaikkemme voitavamme, jotta matkustajien ja työntekijöidemme terveysturvallisuus olisi etusijalla, huolehtien samalla siitä, että pystymme jatkamaan toimintaamme myös vuonna 2021 ja sen jälkeenkin. Olemme myös tehneet kaiken voitavamme sijoittajien ja osakkeenomistajien varojen säilyttämiseksi”, sanoo Tallink-konsernin toimitusjohtaja Paavo Nõgene.

“Vaikka emme saavuttaneetkaan kunnianhimoisia kasvutavoitteita, joita asetimme matkustaja- ja rahtimäärillemme, pystyimme kuitenkin takaamaan elintärkeän rahdin kuljetuksen maidemme välillä, sekä mahdollistamaan ihmisille mahdollisuuden liikkua maasta toiseen tarvittaessa. Pystyimme myös lyhyen kesäkauden aikana antamaan matkustajillemme irtioton arjesta ja pientä toivoa paremmasta huomisesta. Ja mikä tärkeintä olemme edelleen täällä, liikennöimme ja teemme suunnitelmia paremmasta tulevaisuudesta. Olemme toki hieman mustelmilla, ja joukkomme on vähentynyt, mutta olemme valmiita jatkamaan taisteluamme myrskyjen läpi ja olemme päättäneet aloittaa tien toipumiseen vuonna 2021”, Nõgene kommentoi.

 

Lähde: Tallink Group

Jaa artikkeli:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Tilaa uutiskirjeemme

Liittymällä Ikkunapaikan postituslistalle, saat uutiskirjeen lehtien ilmestymisen välillä, noin 8 kertaa vuodessa.

Haluatko kirjautua ulos?
X