Hyppää sisältöön
· Leena Aalto

Tallinkin MyStarin aloitus viivästyy

Tallinkin uusimman laivan MyStarin aloitus tulee viivästymään. Laivan oli tarkoitus aloittaa liikennöinti Helsinki-Tallinna-reitillä torstaina 1.12.2022. Laivan merikokeiden aikana viime viikonloppuna kävi ilmi, että laivan propulsiojärjestelmä vaatii vielä lisäsäätöä ja linjauksia, ja telakka tarvitsee lisäaikaa näiden teknisten töiden tekemiseen. Uusi aloitusajankohta ei ole toistaiseksi selvillä.

“Valitettavasti viimeisimpien merikokeiden tulokset eivät olleet tyydyttäviä, joten alus palasi eilen aamulla Rauman telakalle lisätöitä varten. Jatkamme edelleen tiivistä yhteistyötä telakan kanssa. Teknisiä töitä jatketaan niin kauan kuin on tarvetta varmistaaksemme, että reitille toimitetaan paras mahdollinen alus. Tällä hetkellä odotamme Rauman telakalta uutta tietoa siitä, milloin kaikki tarvittavat työt valmistuvat, milloin alus on valmis lähtemään viimeisiin merikokeisiin ja milloin voimme odottaa aluksen toimitusta ja liikennöinnin aloitusajankohtaa, sanoo Tallink-konsernin Head of Ship Management and Chief Captain Tarvi-Carlos Tuulik.

Tallink pahoittelee myöhästymisestä aiheutuvaa haittaa ja harmia erityisesti niille matkustajille, jotka ovat ostaneet lipun nimenomaan MyStarin lähdöille viime kuukausien aikana. MyStarin uudesta aloitusajakohdasta tiedotetaan heti kun tämä tieto on saatavilla.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Megastar ja Star jatkavat liikennöintiä Helsinki-Tallinna-reitillä normaalin aikataulun mukaisesti, kunnes MyStar aloittaa reitillä.

Lähde: Tallink

Leena Aalto

Ikkunapaikan konkari jo vuodesta 1998. Lehden pitkäaikainen päätoimittaja ja nykyinen advisor, joka seuraa edelleen tiiviisti matkailualan tapahtumia ja trendejä.