Tallinkin MyStarin rakentaminen alkoi

Tallinkin uusimman ympäristöystävällisen LNG:llä kulkevan laivan MyStarin rakentaminen alkoi Raumalla perinteisellä metallinleikkausseremonialla.

MyStar aloittaa liikennöinnin tammikuussa 2022 Helsinki–Tallinna-reitillä vuonna 2017 valmistuneen Megastarin rinnalla.

MyStarin rakentamiskustannukset ovat noin 250 miljoonaa euroa ja projektin työllisyysvaikutus telakalle on arviolta yli 1 500 henkilötyövuotta.

Energiatehokkaassa laivassa on kaksoispolttoaineratkaisu, jossa pääasiallisena polttoaineena käytetään vähäpäästöisempää nesteytettyä maakaasua eli LNG:tä. Tämän lisäksi aluksella käytetään viimeisintä huipputeknologiaa ja innovaatioita, ja se täyttää kaikki nykyiset ja tiedossa olevat tulevaisuuden päästölainsäädännöt.

Edistyksellinen ja varmennettu sähköpropulsiokoneisto mahdollistaa pikalaivan operoinnin kaikissa tilanteissa energiatehokkaasti jopa 27 solmun nopeudella.

MyStar on mahdollista kytkeä satamissa maasähköön. Tallinnan teknillisen yliopiston kanssa kehitetty Smart Car Deck -ratkaisu mahdollistaa rahdin entistä nopeamman ja helpomman lastaamisen ja purkamisen ja on yhteensopiva Tallinnan sataman Smart Port -ratkaisun kanssa.

 

Lähde: Tallink Group
Kuva: RMC

Jaa artikkeli:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Tilaa uutiskirjeemme

Liittymällä Ikkunapaikan postituslistalle, saat uutiskirjeen lehtien ilmestymisen välillä, noin 8 kertaa vuodessa.

Haluatko kirjautua ulos?
X