Tallinnaan uusi konferenssi- ja konserttikeskus

Tallinnan satama-alueella sijaitseva Linnahalli on saamassa uuden elämän.

Mielipiteitä jakava rakennus valmistui vuonna 1980 Moskovan kesäolympialaisten purjehduskilpailuja varten. Rakennuksessa on ollut mm. 4800-paikkainen amfiteatteri ja jäähalli. Aikanaan siinä sijaitsi myös Copterlinen terminaali. Muutama vuosi sitten rakennus suojeltiin.

Nyt rakennus on saamassa uuden elämän, kun siihen tehdään kansainvälinen konferenssi- ja konserttikeskus.

Tallink-konserni, Tallinnan kaupunki ja Infortar ovat allekirjoittaneet aiesopimuksen Linnahallin kehittämisestä.

Linnahallista aiotaan rakentaa kansainvälinen konferenssi- ja konserttikeskus, jossa on myös matkustajasatama, hotelli, liikekeskus, ravintoloita, kahviloita ja vapaa-ajan palveluita.

Kehityshankkeen toteuttamiseksi Tallink-konserni, Infortar ja Tallinnan kaupunki perustavat yhteisyrityksen, jonka omistajuus jakautuu seuraavasti: Tallinnan kaupunki omistaa 34 prosenttia, Tallink-konserni 33 prosenttia ja Infortar 33 prosenttia. Yhteisyrityksen perustamisen yhteydessä osapuolet sijoittavat yritykseen yhteensä miljoona euroa. Hankkeen arvioidut kokonaiskustannukset ovat noin 300 miljoonaa euroa.

”Tallinnan kaupunki ja Viron hallitus ovat jo kauan odottaneet toteuttamiskelpoista ehdotusta Linnahallin kehittämisestä sekä kansainvälistä tapahtumakeskusta, joka edesauttaisi Tallinnan ja Viron turismia. Viro tarvitsee kipeästi suurta, kapasiteetiltään yli 5000 henkilön konferenssi- ja konserttisalia, joka mahdollistaisi suurten konferenssien ja kulttuuritapahtumien järjestämisen Virossa. Visiomme Tallinnan kaupungin kanssa on rakentaa houkutteleva ja toimiva konferenssi-, matkustajasatama- ja viihdekompleksi Tallinnan Linnahallin alueelle sekä sen lähiympäristöön”, kertoo Tallink-konsernin toimitusjohtaja Paavo Nõgene.

Sopimuksen osapuolet sopivat yhteistyön periaatteista ja toimintasuunnitelmasta lähikuukausien aikana. Olettaen, että Tallinnan kaupunginvaltuusto tukee päätöstä, yhteisyrityksen odotetaan muodostuvan jo tämän kevään aikana. Arkkitehtuurissa otetaan luonnollisesti huomioon Linnahallin historiallisuus ja noudatetaan kunnostamista koskevia erityisvaatimuksia.

Uuden keskuksen arvioitu rakennusaika on kolme vuotta siitä, kun kaikki tarvittavat luvat on saatu ja kaikki vaadittavat sopimukset on allekirjoitettu.

 

Lähde: Tallink Grupp

Jaa artikkeli:

Haluatko kirjautua ulos?
X