Hyppää sisältöön
· Leena Aalto

Talsinkin rakentaminen alkaa ensi vuonna

Tallinnan Rottermanin korttelin ja satama-alueen väliin rakennetaan Talsinki-niminen asuin- ja liiketoimintakortteli.

”Kehitämme Ahtri 3:n tontille Rotermannin korttelin tapaan modernin ja viihtyisän kokonaisuuden muodostavan ympäristön palveluineen. Talsinki on kunnianosoitus suomalaisille, jotka ovat vuosikymmenien aikana vaikuttaneet täällä paljon ja auttaneet maatamme kehittymään”, US Investin hallituksen puheenjohtaja Urmas Sõõrumaa sanoo.

”Korttelin ytimenä on viihtyisä keskusaukio, jonka ympärillä sijaitsevissa liiketoiminta- ja kauppatiloissa haluamme avata nimenomaan suomalaisten keskuudessa suosittuja ruoka- ja palvelupaikkoja, ja jonne odotamme vuokralaisiksi ja palveluntarjoajiksi virolaisten lisäksi suomalaisyrityksiä. Luomme ympäristön, jossa on helppo hengittää ja jossa ajatukset lentävät.”

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Golden Gate -toimistorakennuksen ja La Marina -ravintolatalon viereen rakennettavaan asuin- ja liiketoimintakortteli Talsinkiin tulee yhteensä yli 31 000 m2 liiketilaa. Kaupankäynnille, palveluille ja ravitsemusliikkeille on suunniteltu tilaa yli 14 000 m2 ja toimistotiloille yli 17 000 m2. Kortteliin rakennetaan 301 asuntoa ja koko korttelin pysäköinti sijoitetaan maan alle.

Talsinki-korttelin arkkitehtikilpailun voittaneen työn nimi on ”Virtaava vesi”, ja sen loivat Arhitekt11 ja HGA – toimistojen huippuarkkitehdit. Konsepti ja luonnosratkaisu ovat jo valmiina, ja rakennuksen asemakaava on tällä hetkellä käsiteltävänä.

US Real Estate aloittaa Talsinki-korttelin rakentamisen vuonna 2024 ja koko ympäristön arvioidaan valmistuvan vuonna 2027.

”Talsinki-korttelin valtti on äärettömän hyvä sijainti – vuonna 2024 valmistuu myös sataman ja kaupungin keskustan yhdistävä raitiovaunulinja, ja yksi sen pysäkeistä on Talsingin edessä”, Urmas Sõõrumaa kertoo. ”Tällä kehitystyöllä muutamme sataman alueen houkuttelevaksi ja tiiviiksi kaupunkitilaksi sekä Tallinnaan matkustaville että kaupungin asukkaille. Luomme kaupunkiin uuden pääkadun, jonka kautta lyhyellä kävelyllä pääsee ydinkeskustaan, vanhaan kaupunkiin ja muualle keskikaupungille.”

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

 

Lähde: US Real Estate

 

Leena Aalto

Ikkunapaikan konkari jo vuodesta 1998. Lehden pitkäaikainen päätoimittaja ja nykyinen advisor, joka seuraa edelleen tiiviisti matkailualan tapahtumia ja trendejä.