Hyppää sisältöön
· Leena

Tampere hakee kulttuuripääkaupungiksi

Suomalainen kaupunki valitaan Euroopan kulttuuripääkaupungiksi seuraavan kerran vuodeksi 2026. Tampereen kulttuuripääkaupunkihaku toteutetaan yhdessä pääkuntakumppani Mänttä-Vilppulan ja Pirkanmaan kumppanikuntien kanssa. Kumppanikuntina hankkeessa ovat jo mukana Hämeenkyrö, Ikaalinen, Kangasala, Lempäälä, Orivesi, Pirkkala, Pälkäne, Ruovesi, Sastamala, Valkeakoski, Vesilahti, Virrat ja Ylöjärvi.

Haku käynnistetään kaikille yhteisissä avajaisissa Hiedanrannan tehdasmiljöössä lauantaina 30.3. klo 12–19.30.

Tamperelaiset kutsutaan Hiedanrannan Kuivaamoon ja skeittihalliin, jotka täyttyvät elämyksistä ja yhteisestä tekemisestä. Palkittu kantelemuusikko Ida Elina tulkitsee popklassikoita, Tampere Filharmonian puhallinoktetti hurjastelee Mozartin oopperamusiikilla ja tulitaideyhdistys Flamma valaisee Hiedanrannan värikkään ympäristön.

Kaikki pääsevät myös testaamaan rajojaan skeittihallissa Kaarikoirien opastuksessa ja jättämään jälkensä yhteiseen katutaideteokseen. Lapsiperheitä viihdyttää suosikkiduo Höpinätötterö. Ilta päättyy vuodelta 1925 olevaan Lost World -mykkäelokuvaan, johon musiikin loihtii kuusihenkinen Maajo-yhtye.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Kuva: Visit Tampere

Leena