Hyppää sisältöön
· Leena

Tampere-Pirkkala on Suomen toiseksi operoiduin kenttä

Tampere-Pirkkalan lentoaseman matkustajamäärä viime vuonna oli yhteensä 228 096.

Kesän kenttäremontin vaikutukset lentoliikenteeseen ja matkustajamääriin jäivät ennakoitua pienemmiksi, sillä kasvu operointikuukausina oli erittäin vahvaa.
Vuonna 2017 matkustajamäärä oli 230 024, eli laskua edellisvuoteen 0,8 %.

Finavia investoi viime vuonna Tampere-Pirkkalan lentoaseman laajentamiseen 15 miljoonaa euroa. Kesäkauden aikana toteutetulla perusparannuksella varmistettiin turvallinen ja ympäristövaikutuksiltaan kestävä lentoliikennöinti pitkälle tulevaisuuteen. Uusien, leveiden kääntöpaikkojen ansiosta Tampere-Pirkkalan lentoasemalla voidaan palvella myös laajarunkokoneita ja se toimii nyt Finnairin Aasiasta saapuvien koneiden varalaskeutumiskenttänä.

Lentojen määrällä mitattuna Tampere-Pirkkalan lentoasema on maamme toiseksi operoiduin kenttä heti Helsinki-Vantaan lentoaseman jälkeen.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Finnair, SAS ja AirBaltic lentävät Tampere-Pirkkalasta päivittäin yhteensä kymmenkunta reittilentoa Helsinkiin, Tukholmaan ja Riikaan. Reittikoneiden täyttöaste onkin kehittynyt positiivisesti viimeisen viiden vuoden aikana.

Suorista lentokohteista suosituimmaksi viime vuonna nousi Tukholma, syrjäyttäen aiemmin ykköspaikkaa pitäneen Bremenin. 

TUI lentää Kanariansaarille sekä tällä että ensi talvikaudella – jo neljättä talvea peräkkäin.

SAS lentää tänä talvena kerran viikossa lauantaisin suoran reittilennon Malagaan.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Business Tampereen toimesta alkunsa saanut matkaketjupilotti MalagaShuttleBus kuljettaa satakuntalaiset näppärästi Tampere-Pirkkalan kautta Espanjaan. Reitti kulkee Raumalta Porin kautta Tampere-Pirkkalan lentoasemalle ja takaisin Malaga-reitin lentoaikataulun mukaan. Palvelupilotin tavoitteena on saada shuttle bus -reitti vakiinnutettua vuoden 2020 kesäkaudella myös muille lennoille.

Leena