Hyppää sisältöön
· Leena Aalto

Ideoi Tampereelle uusi luontomatkailutuote – parhaalle idealle 10 000 euroa

Tampereen kaupungin elämystalouden kehitysohjelma, Visit Tampere ja Ekokumppanit Oy järjestävät yhdessä ideakilpailun, jossa etsitään uusia palveluita Tampereen ja Pirkanmaan järvi- ja luontomatkailuun. Parhaalle ehdotukselle on luvassa 10 000 euroa. Kilpailu toteutetaan kokeiluhankintana, joten kokonaisuuteen kuuluu myös voittaneen palvelun testaaminen ensi vuoden aikana.

– Kokeilemme nyt ensimmäistä kertaa, saammeko tämänkaltaisella kilpailulla löydettyä uusia ideoita ja potentiaalia Tampereeen matkailun palvelutuotantoon, Visit Tampereen toimitusjohtaja Jari Ahjoharju kertoo.

Kilpailulla haetaan liiketaloudellisesti toimivia ja skaalautuvia palveluita, jotka vahvistavat Tampereen vetovoimaa järvi- ja luontomatkailukaupunkina. Palvelu voi olla suunnattu matkailijoiden lisäksi esimerkiksi yritysryhmille tai tapahtuma- ja kongressikävijöille. 

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Kilpailu on suunnattu ensisijaisesti matkailualan yrityksille. Yrityksen ei tarvitse olla paikallinen osallistuakseen, tärkeintä on hyvä konsepti ja valmius toteuttaa se Tampereella. Takaraja ehdotusten jättämiselle on 30.11.2023.

Kilpailun toteuttajien kokoama valintaraati arvioi ehdotukset ja valitsee voittajan vielä tämän vuoden puolella. Tärkeitä kriteerejä liiketaloudellisen elinkelpoisuuden ja asiakaspotentiaalin lisäksi ovat sesongin laajentaminen, kestävyys ja esteettömyys sekä digitaalinen ostettavuus. Ennen kaikkea haetaan kuitenkin jatkuvuutta eli palvelua, josta syntyy pysyvä valttikortti Tampereen ja Pirkanmaan järvi- ja luontomatkailuun.

Lisätietoa kilpailusta ja hakuohjeet

 

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Lähde: Visit Tampere
Kuva: Visit Tampere/Laura Vanzo

Leena Aalto

Ikkunapaikan konkari jo vuodesta 1998. Lehden pitkäaikainen päätoimittaja ja nykyinen advisor, joka seuraa edelleen tiiviisti matkailualan tapahtumia ja trendejä.