Tapahtumateollisuuden toimivat yhdistivät voimansa

Helsingissä perustettiin 10.6. Tapahtumateollisuus ry. Se on kaikkien tapahtuma-alojen yhteinen keskusjärjestö ja elinkeinojen edunvalvoja. Kokonaisuutena kyseessä on miljardiluokan teollisuus, jossa toimii tuhansia toimijoita koko Suomen alueella.

Perustamiskokouksessa järjestön puheenjohtajaksi valittiin Lahden kaupunginjohtaja Pekka Timonen. Varapuheenjohtajaksi nimitettiin Kalle Marttinen Suomen Palloliitosta.

Järjestön tavoitteena on edistää tapahtumaelinkeinojen toimintaedellytyksiä sekä toimia tapahtumien vaikuttavimpana puolestapuhujana yhteiskunnallisessa keskustelussa ja päätöksenteossa.

Matkailuteollisuuden tapaan tapahtumateollisuudelta vietiin oikeus toimia, kun hallitus kielsi tapahtumat maaliskuun puolivälissä.

Tapahtumateollisuus ry on antanut eduskunnan talousvaliokunnalle kirjallisen asiantuntijanlausunnon koskien hallituksen esitystä eduskunnalle laiksi yritysten määräaikaisesta kustannustuesta.

Esitetyn tuen perusajatus on eduskunnan linjauksen mukaisesti, että se kohdentuisi koronaepidemiasta pahiten kärsineille toimialoille ja yrityksille. Kustannustuen tavoitteena on vähentää konkurssiin ajautuvien yritysten määrää turvaamalla yritystoiminnan jatkuvuutta ja ylläpitämällä taloudellista tuotantokapasiteettia. Tuen tarkoitus on edistää talouden nopeaa elpymistä akuutin kriisin jälkeen.

Lisätietoa tapahtumateollisuus.fi

 

 

Jaa artikkeli:

Tilaa uutiskirjeemme

Liittymällä Ikkunapaikan postituslistalle, saat uutiskirjeen lehtien ilmestymisen välillä, noin 8 kertaa vuodessa.

Haluatko kirjautua ulos?
X