Hyppää sisältöön
· Leena

Tärppejä Dubain matkalle

Dubai tarjoaa takuuvarmaa auringonpaistetta vain kuuden tunnin lentomatkan päässä.

Vaikka monille aurinkoja lämpö on loman suola, kannattaa tutustua myös metropolin kulttuurielämyksiin.

Dubain vanhassa kaupungissa voi vierailla esimerkiksi Dubai-museossa, joka sijaitsee vuonna 1787 rakennetussa Al Fahidin linnoituksessa.
Museo kertoo Dubain historiasta, ja pääsymaksu on vain 3 dirhamia (0,75 euroa).

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Kahvimuseo.

Vanhasta kaupungista löytyy myös Yhdistyneiden arabiemiirikuntien ensimmäinen kahvimuseo The Coffee Museum, jossa voi syventyä kahvin suureen merkitykseen Dubain kehityksessä. Museoon on maksuton pääsy.

Vanhassakaupungissa käydessä on myös ihan pakko sukkuloida abra-vesitaksin kyydissä basaarialueelta toiselle. Yhdensuuntainen matka maksaa vain 1 dirhamin (0,25 euroa).

Tuoretta kalaa kaipaavien kannattaa suunnata Deira Waterfront Marketille (joka korvasi vuonna 2017 maineikkaan Deira Fish Marketin). Täällä myydään kalaa koko päivän, ja jos ruoanlaittohommat eivät kiinnosta, rannan monet ravintolat loihtivat saaliista syötävää vain 15 dirhamilla (3,7 euroa).

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Pikalounasta tai välipalaa jahtaavien kannattaa käväistä maineikkaassa libanonilaisessa Al Reef Bakery -leipomossa, joka tunnetaan kaupungin parhaisiin kuuluvista manakeesh-leivistä – periarabialaisesta välipalasta, joka koostuu tuoreesta täytetystä leivästä. Hintaa tulee noin 10 dirhamia (2,5 euroa). Kokeile leivän kanssa vaikka za’atar-levitettä, jossa on timjamia ja seesaminsiemeniä, sekä tomaattia, pinaattia tai juustoa.

Lounaan jälkeen kannattaa suunnata Filli Tea & Caféhen, joka tarjosi kaupungissa ensimmäisenä ”karak chaita” – paikallista teejuomaa, jossa on mustaa teetä, maitoa, sokeria ja intialaisia mausteita. Karak chai on varsinkin nuorison suosiossa.

Jos haluaa ottaa mallia paikallisista, kannattaa tosin piipahtaa Satwan ja Bur Dubain pikkukahviloissa, joissa kupillinen karak chaita irtoaa 1–2 dirhamilla (0,50–1,00 euroa).

 

Lähde: Dubain turistitoimisto

Leena