Hyppää sisältöön
· Leena Aalto

Thaimaan Similansaaret suljetaan ensi viikolla

Thaimaan Similansaaret suljetaan 19. toukokuuta ympäristön tervehtymisen ajaksi. Saaret suljetaan matkailijoilta monsuunikauden ajaksi, ja avataan uudelleen 15. lokakuuta 2023, kun luonto on ehtinyt toipua hektisestä sesongista.

Mu Ko Similanin kansallispuisto on syrjäinen 11 saaren saaristo, joka sijaitsee 70 kilometrin päässä Phang Ngan maakunnan rannikolta. Saaristo sijaitsee Thaimaan ja Intian välisellä merirajalla, ja sitä pidetään yhtenä maailman parhaista sukelluskohteista.

Saaristo on ollut kansallispuisto vuodesta 1982, ja sen runsaat koralliriutat, kirkkaat turkoosit vedet, ainutlaatuiset kalliomuodostelmat ja trooppiset metsät ovat houkutelleet vuosien varrella niin paljon turisteja, että saarten luonto vaatii suojelua.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Similan-saarten maine idyllisenä paratiisina houkutteli aiemmin jopa 7 000 turistia päivässä, minkä vuoksi Thaimaan hallitus rajoitti matkailun enintään 3 325 henkilöön päivässä. Saaret suljetaan joka monsuunikausi luonnon ennallistamista varten.

Similan-saarten sisäänpääsymaksu on 500 bahtia (12 euroa) ulkomaalaisilta aikuisilta, 300 bahtia (7 euroa) ulkomaalaisilta lapsilta.

 

Lähde: TAT

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Leena Aalto

Ikkunapaikan konkari jo vuodesta 1998. Lehden pitkäaikainen päätoimittaja ja nykyinen advisor, joka seuraa edelleen tiiviisti matkailualan tapahtumia ja trendejä.