Thaimaasta venäläismatkailijoiden suosikki

Lukuisten pakotteiden vuoksi venäläismatkustajia ei tänä vuonna nähdä suosituissa eurooppalaisissa matkakohteissa. Venäläismatkustajien määrä on sen sijaan nousussa muun muassa Malediiveilla ja Seychelleillä. Myös Thaimaahan odotetaan GlobalDatan arvion mukaan tänä vuonna 435 000 venäläisturistia, kun vuonna 2021 venäläismatkustajien määrä oli Thaimaassa 10 000.

Aiemmin venäläisten suosituin ulkomaanmatkakohde oli Kypros.

Thaimaan rajat aukeavat taas kansainvälisille matkailijoille, eikä ennen lähtöä tarvitse tehdä negatiivista PCR-testiä. Lisäksi Thaimaa ei ole asettanut pakotteita Venäjälle.

Vaikka Thaimaahan matkustavien venäläisten matkailijoiden määrän ennustetaan olevan tänä vuonna yli 400 000, se on silti vain 29,2 % pandemiaa edeltävästä (2019) tasosta.

Thaimaan kauppaministeri on todennut, että thaimaalaiset pankit ovat osoittaneet kiinnostusta Venäjän ehdotukseen Mir-maksujärjestelmän käyttöönotosta venäläisille matkailijoille Thaimaassa. Ministeri on luvannut koordinoida matkailu- ja liikenneministeriöiden kanssa suorien lentojen helpottamiseksi Venäjältä.

GlobalDatan mukaan Venäläiset matkailijat käyttivät vuonna 2021 yhteensä 22,5 miljardia dollaria, mikä sijoitti Venäjän maailmanlaajuisesti kymmenen suurimman matkailuun kuluttavan ryhmän joukkoon. GolbalDatan mukaan Thaimaa voisi hyötyä merkittävästi EU:n asettamasta Venäjän matkustuskiellosta, kun venäläiset joutuvat vaihtamaan suosimiaan matkakohteita meneillään olevan kriisin vuoksi.

Lähde: GolbalData

Jaa artikkeli:

Tilaa uutiskirjeemme

Liittymällä Ikkunapaikan postituslistalle, saat uutiskirjeen lehtien ilmestymisen välillä, noin 8 kertaa vuodessa.

Haluatko kirjautua ulos?
X