Hyppää sisältöön
· Leena Aalto

The Hotel Maria avattiin – joulukuu loppuunmyyty

Helsingin Kruununhaan The Hotel Maria avasi ovensa perjantaina 15.12. Neljän ja puolen vuoden urakka on ohi, ja hotelli on valmis vastaanottamaan vieraat. Osa hotellista on vielä työn alla, ja täydellisesti hotelli avataan keväällä.

Hotel The Maria sijaitsee Mariankadulla Kruununhaassa.

Samppa Lajusen mukaan alkujaan suunnitelmissa oli tehdä kiinteistöihin sekä asuntoja että hotelli, mutta melko alkumetreillä päätettiin keskittyä pelkkään korkeatasoiseen hotelliin. ”Luksussegmentti on viimeisen 20 vuoden aikana kasvanut noin 6 % vuodessa. Se on trendi, jonka ennustetaan kasvavan jatkossakin”, Lajunen sanoo. ”Meillä naapurimaihin on tullut uusia luksusluokan hotelleja, mutta jostain syystä Suomessa meillä puuttuu tällainen kansainvälisen tason luksushotelli.”

Samppa Lajunen.

 

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

”Kun kerroimme, että olemme rakentamassa Suomeen luksushotellia, jollaista Suomessa ei ole ennen nähty, niin moni tuli palauttamaan meitä maan pinnalle, että tiedättekö te nyt oikeasti mitä te olette tekemässä”, Lajunen kertoo hymynkare suunpielessä. ”Olen sitä mieltä, että huippu-urheilussa ja tällaisen hotellin rakentamisessa on vähän samankaltaisia elementtejä, ja urheilusta voi oppia jotain myös hotellin rakentamiseen. Jos urheillussa haluaa päästä maailman huipulle, niin pitää olla asenne kunnossa, täytyy haluta tehdä sinnikkäästi töitä päästäkseen huipulle ja asettaa rima tarpeeksi korkealle. Tämä hotelli on nyt osoitus siitä, että olemme tehneet oikeita asioita.”

Hotellin vastaanotto.

Lajusen mukaan visiona on alusta alkaen ollut, että The Hotel Maria tarjoaa pohjoismaiden parhaan hotellikokemuksen. ”Paino on nimenomaan kokemuksessa. Meillä on enemmän henkilökuntaa, kun monessa muussa samankokoisessa hotellissa. Henkilökuntaa on 120 ja he ovat ympäri maailmaa. Edustettuna on joku jokaisesta maanosasta, Antarktista lukuun ottamatta”, Lajunen sanoo.

Samppa Lajusen mitalit ovat esillä hotellissa. Hän voitti urallaan muun muassa kolme olympiakultaa Salt Lake Cityn olympialaisissa 2002.

Lajusen mukaan kansainvälisen hotellin yhteistyökumppanit ovat myös kansainvälisiä. ”Brändikumppani on Yhdysvalloista, kaikki kalustus tulee amerikkalaiselta luksushotellien kalustukseen keskittyneeltä yritykseltä ja mainostoimisto, joka on keskittynyt pelkästään luksushotellien markkinointiin, tulee New Yorkista.”

Suomalainen Pia Feinik on tehnyt kaikki hotellin ihastuttavat taulut, yhteensä niitä on lähes parisataa,

Jo sisään astuminen hotelliin kielii ensiluokkaisesta palvelusta. Ovimies toivottaa tervetulleeksi ja ohjaa sisälle tyylikkääseen hotelliin.  Sisääntullessa ei saavuta suureen lobbyyn, vaan kotoisaan aulaan, josta oikealle mentäessä löytyy vastaanotto ja baari, ja vasemmalta löytyvät hotellin kaksi tyylikästä ravintolaa.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Hotellinjohtaja Katriina Moksi vierashuoneessa.

Hotellin harmaat eri sävyt luovat rauhallisen tunnelman. Vuonna 1885 rakennetun talon jopa neljän metrin huonekorkeudet luovat tilan tuntua ja pienet yksityiskohdat, kuten vanhat ovet ja koristelistat miellyttävät silmää.

Kylpyhuoneet ovat omaa luokkaansa.

Hotellissa on 117 huonetta 15 eri kategoriassa. Erilaisia sviittejä on jopa 38 kappaletta. Huoneissa on kiinnitetty erityistä huomiota kylpyhuoneisiin, joiden koot ovat omaa luokkaansa. Osassa on ylellinen kylpyamme, sauna tai höyrysauna sekä lepotuoli, missä voi nautiskella vaikka lasillisen sampanjaa ylellisen oman spatuokion päätteeksi. Nimenomaan kylpyhuoneet erottavat The Hotel Marian monesta muusta luksushotellista.

Sviitin kylpyhuone vastaa kooltaan tilavaa yksiötä. Sen yhteydessä on myös höyrysauna.

Kokonaisvaltaisen spaelämyksen saa hotellin alakerrassa sijaitsevassa spa-osastossa. Sauna, höyryhuone, altaat ja pieni 6-asteinen kylmävesiallas siivittävät rentouttavaan spa-elämykseen. Lasikupolin alla sijaitseva rentoutumistila suihkulähteineen täydentää kokemuksen.

Ulkomaalaisille kerrotaan varmuudeksi ohjeistus spasta nauttimiseen.

 

Saunan jälkeen nautiskellaan span porealtaissa.
Spassa rentoudutaan lasikupolin alla.

Pienenä, mutta merkittävänä yksityiskohtana mainittakoon, että span suihkutiloissa on otettu huomioon yksityisyys. Se sijaan, että suihkuteltaisiin samassa tilassa, spa-asiakkaille on omat yksityiset suihkukopit.
Spa on ensisijaisesti avoinna hotellin asukkaille, mutta mikäli tilaa on, myös ulkopuoliset pääsevät nautiskelemaan sen tunnelmasta 69 euron hintaan.

The Garden Terrace on avoinna päivittäin lähes puoleen yöhön.
Fine dinging ravintola Liljassa nautitaan myös hotellin aamiainen. Sunnuntai-iltapäivisin täällä tarjoillaan afternoon tea.

Hotellissa on kaksi ravintolaa, fine dining -ravintola Lilja sekä brasserie-tyylinen Garden Terrace. Ilahduttavaa on, että ravintolat ovat avoinna myös sunnuntaisin. Garden Terrace joka päivä iltayhteentoista saakka. Ravintola Liljassa tarjoillaan sunnuntai-iltapäivisin perienglantilainen afternoon tea kaikkine herkkuineen.

Hotellissa on myös pieni kappeli, missä voi järjestää vaikka pienimuotoisia häitä tai ristiäisiä.

Hotellissa on myös kaksi baaria, design- tuotteita myyvä kauppa ja kappeli. Kesäkaudelle avataan ulkotilat terasseineen sekä kuntosali ja juhlatilat.

Hotellin loft-huoneet kutsuvat staycationille. Tässä loft kahdella erillisellä vuoteella, mutta huonetyyppiä on myös tuplavuoteella.

The Hotel Maria kantaa ensimmäisenä hotellina Suomessa kansainvälisen Preferred Hotels & Resorts Legend Collection -brändimerkkiä, joka myönnetään vain maailman parhaille hotelleille. Ketjussa on mukana sata hotellia, joista The Hotel Maria on nyt yksi.  ”Hotellin laatumittaristossa on yli 500 eri kriteeriä, joiden täyttymistä seurataan tarkasti. Laatumittaristosta noin 70 % kriteereistä liittyvät palvelun tasoon ja 30 % muihin puitteisiin”, kertoo kaupallinen johtaja Heli Mende.

Hotellinjohtaja Katriina Moksi esittelee huoneiden iPadeja, joilla vieraat voivat ottaa yhteyttä huonepalveluun ja operoida huoneen toimintoja.

 

The Hotel Maria on upea lisä Helsingin hotellitarjontaan.
Leena Aalto
Leena Aalto

Ikkunapaikan konkari jo vuodesta 1998. Lehden pitkäaikainen päätoimittaja ja nykyinen advisor, joka seuraa edelleen tiiviisti matkailualan tapahtumia ja trendejä.