Hyppää sisältöön
· Leena Aalto

The Hotel Maria tuo Helsinkiin kiinnostavia ravintolauutuuksia

Helsingin Kruununhakaan kuun puolivälissä avattava The Hotel Maria tuo Helsingin ravintolatarjontaa uusia mielenkiintoisia vaihtoehtoja.

A la Carte -ravintola Lilja tarjoaa hienostuneita makuja suomalaisella sydämellä ranskalaisen keittiön inspiroimana. ”Lilja palvelee asiakkaitaan annoksilla, jotka tarjoavat elämyksiä sekä luksusmatkailuun tottuneille hotellivieraille että kotimaisille kävijöille. Tuotevalinnoissa suositaan kotimaisia ja pohjoismaisia raaka-aineita sesongin mukaan. Menusta löytyy muun muassa lähialueen kalastajilta hankittua villikalaa, poroa Sodankylästä ja suomalaisia marjoja”, kertoo hotellinjohtaja Katriina Moksi.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

 

Liljan keittiömestarina työskentelee kotimaassa ja ulkomailla arvostettu Ville Rainio, jolla on laaja-alainen kokemus Michelin-tähden ravintoloista ympäri Eurooppaa, kuten La Reserve de Nice, Noma, 28+, Bloom in The Park ja Chez Dominique.

Brasserie-tyylinen Garden Terrace (kuva ylimpänä) ammentaa inspiraatiota klassikkoruoista. Annoksissa suomalaiset raaka-aineet sulautuvat saumattomasti kansainvälisiin tuttuihin klassikoihin, kuten vaikkapa Hummeri Skagen Toastiin. Ravintola Garden Terracesta vastaa Hotel Kämpissä aiemmin työskennellyt keittiömestari Antti Hokkanen.

Garden Terracelle erityisyyttä tuo ruuan lisäksi luonnonvalossa kylpevä lasiseinäinen puutarhamainen ravintolasali, joka kesäkaudella jatkuu sisäpihan tyylikkäälle ulkoterassialueelle.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

 

 

Bar Marian ilme saa voimansa lumesta, jäästä ja valosta. Teema tulee vahvasti esille Timothy Oultonin suunnittelemissa jäätä kuvaavissa valaisimissa. Lumielementti linkittyy myös hotellin perustajaan, yhdistetyn kolminkertaiseen olympiavoittajaan Samppa Lajuseen, jonka olympiakultamitalit ovat nähtävillä hotellin vitriinissä.

Bar Marian erikoisuus on ranskalainen kaviaari ja samppanja, joista arvokkaimpia vaihtoehtojakin saa tilattua laseittain. Samppanjavalikoima on myös laajempi kuin Suomessa yleisesti. Drinkeissä niin cocktailit kuin alkoholittomat mocktailit ovat käsityön taidonnäytteitä kuvauksellisuudessaan. Juomien valmistamiseen käytettävät siirapit ja tiivisteet tehdään itse.

Bar Marian vetäjänä toimii hotellin Wine and Beverage Manager ja pääsommelier Edmund Liew, joka on työskennellyt luksushotelleissa eri puolilla maailmaa. Hänet on palkittu vuoden sommelierina useamman kerran muun muassa Aasiassa.

Sunnuntain Afternoon Tea

The Hotel Marian Afternoon Tea on odotettu lisä Helsingin teenjuojien keskuudessa. Teevalikoimassa on peräti 18 eri laatua. Afternoon Tea noudattaa perinteitä, ja tarjolla on voileipiä ja skonsseja sekä itse tehty ”clotted cream”.
Perinteitä kunnioitetaan teeastiastossa, joka on nykyisin Fiskarsin omistaman Wedgwoodin hienoa brittiläistä posliinia.

Afternoon Tea on tarjolla sunnuntaista 17.12. alkaen kello 12-16.

Lähde: The Hotel Maria

 

Leena Aalto

Ikkunapaikan konkari jo vuodesta 1998. Lehden pitkäaikainen päätoimittaja ja nykyinen advisor, joka seuraa edelleen tiiviisti matkailualan tapahtumia ja trendejä.