THL: matkustamista ei tarvitse enää välttää

Matkailuala on odottanut tämänpäiväistä uutista kuin kuuta nousevaa: THL on muuttanut ohjeistustaan koskien ulkomaanmatkoja.

Matkustamista ei enää tarvitse välttää, nyt ohjeistus kuuluu näin:

“THL suosittelee kaikille ulkomaille matkustaville täyden koronarokotussuojan hankkimista ennen matkalle lähtöä.

Kaikki Suomessa käytössä olevat koronavirusrokotteet suojaavat hyvin koronavirustaudilta ja erinomaisesti sen vakavilta muodoilta sekä vähentävät oleellisesti infektioiden määrää ja tartuttavuutta. Suositus koskee kaikkia niitä matkustajia, joilla on mahdollisuus saada koronarokotus Suomessa.

Kun suunnittelet matkaa ulkomaille, ota huomioon, että maat voivat rajoittaa maahantuloa. Tarkista ajantasaiset maahantulo- ja karanteenimääräykset ennen matkaa kohdemaasi viranomaisilta, esimerkiksi kyseisen maan lähimmästä edustustosta.

Pohtiaksesi koronaviruksen kannalta matkustamiseen liittyvää riskiä, voit tutkia koronan ilmaantuvuuslukuja Euroopan tautiviraston sivuilta.
COVID-19 Situation Dashboard (ECDC)

Sinun kannattaa myös selvittää etukäteen, vaaditaanko maahan tulevilta matkailijoilta negatiivinen koronatestitulos. Joissain maissa vaaditaan esimerkiksi negatiivinen tulos PCR-testistä tai antigeeninosoitustestistä. Joissain maissa vaaditaan lisäksi myös negatiivinen IgM-vasta-ainetestitulos.”

 

Euroopassa matkustaminen on jotakuinkin vapaata. Omakannasta tulostetulla todistuksella kahdesta rokotteesta pääsee lähes kaikkialle. Monessa Euroopan maassa pitää näyttää todistus mentäessä sisään ravintoloihin, hotelleihin ja moniin museoihin jne. Omakannasta ladattava rokotustodistus riittää hyvin vapaaseen liikkumiseen.

 

 

 

 

 

 

Jaa artikkeli:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Tilaa uutiskirjeemme

Liittymällä Ikkunapaikan postituslistalle, saat uutiskirjeen lehtien ilmestymisen välillä, noin 8 kertaa vuodessa.

Haluatko kirjautua ulos?
X