Hyppää sisältöön
· Riikka Krenn

Tjäreborg odottaa vahvaa vuotta 2024

Vuosi 2023 oli vahva matkailuvuosi, ja matkailijamäärät lähestyvät pandemiaa edeltänyttä tasoa. Tjäreborgin matkustajamäärä kasvoi noin 20 % edelliseen vuoteen verrattuna.

Suomalaiset haluavat siis edelleen matkustaa lomillaan ulkomaille taloudellisista haasteista ja epävakaasta maailmantilanteesta huolimatta. Tjäreborg odottaa kasvua myös alkaneelta vuodelta 2024.

– Tiedämme jo entuudestaan että matkustamisesta ei hevillä luovuta epävarmoinakaan aikoina. Turvallisuus ja luotettavuus ovat kuitenkin edelleen hyvin tärkeitä matkustajille. Siksi voikin sanoa, että matkapaketti on kokenut varsinaisen renessanssin, sanoo Tjäreborgin maajohtaja Jessica Virtanen.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Vuoden 2023 matkustusta leimasi vahva kesä Kreikan lomakohteissa. Matkustajamäärät kasvoivat niin tunnetuille suurille lomasaarille kuin hieman pienempiinkin kohteisiin.

Tjäreborgin suurin kohdemaa oli kuitenkin Espanja, mikä selittyy Kanariansaarten huippusuosiolla talvikaudella. Vuoden 2023 aikana matkailijat palasivat myös suuriin metropoleihin, kuten Lontooseen, Roomaan ja Barcelonaan. Eksoottisempien kohteiden kärjessä olivat entiseen tapaan Malediivit ja Mauritius.

Top 10: Tjäreborgin suosituimmat lomakohteet

1. Gran Canaria
2. Teneriffa
3. Kreeta
4. Rodos
5. Madeira
6. Kypros
7. Mallorca
8. Kap Verde
9. Parga
10. Bulgaria

Top 5: Tjäreborgin suosituimmat kaupunkilomakohteet

1. Rooma
2. Barcelona
3. Lontoo
4. Lissabon
5. Praha

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Lähde: Tjäreborg
Kuva: Eric Josjö, Nordic Leisure Travel Group

Ikkunapaikan päätoimittaja Riikka Krenn
Riikka Krenn

Riikka Krenn on Ikkunapaikan päätoimittaja, joka seuraa matkailualan tapahtumia tarkalla silmällä ja uteliaalla mielellä.