Tokio kahmi eniten Michelin-tähtiä koko maailmassa

Japanin pääkaupunki jatkaa edelleen maailman johtavana MICHELIN-tähtikaupunkina. Kaikkiaan Tokiossa on 200 MICHELIN-ravintolaa, 12 vihreän tähden ravintolaa ja 222 Bib Gourmand -ravintolaa.

Tokion uudessa listauksessa kaikki 12 kolmen tähden ravintolaa pitivät asemansa. Kahden tähden ravintoloita on yhteensä 39, mukana kaksi uutta ravintolaa.

Toinen uutuuksista on Myojaku, joka avasi ovensa huhtikuussa 2022 ja pääsi suoraan maailmanluokan luetteloon. Ravintola panostaa aterioiden harmoniaan, puhtauteen ja yksinkertaisuuteen sekä kauden parhaimpiin japanilaisiin ainesosiin.

Toinen kahden tähden joukkoon päässyt ravintola on SÉZANNE, joka korotti asemaansa aikaisemmasta yhdestä tähdestä. Ravintolan menu on saanut inspiraatiota kokin omista kulinaristisista matkoista ympäri maailman.

Lisäksi Tokion vuoden 2023 oppaassa on 149 yhden tähden ravintolaa, mukana 16 uutta. Hyvää vastinetta rahalle tarjoavia Bib Gourmand -ravintoloita on yhteensä 222, joista 38 ovat uusia.

Tämän vuoden Tokio-opas sisältää ei enempää eikä vähempää kuin 32 eri keittiötä – klassisesta japanilaisesta keittiöstä kansainvälisiin vaikutteisiin. MICHELIN-oppaan 16. painos näyttääkin Tokion monipuolisempana ja autenttisempana kaupunkina kuin koskaan.

Myös Kioton ja Osakan opas vuodelle 2023 on vastikään julkaistu. Nyt Kiotossa on 98 ja Osakassa 94 MICHELIN-ravintolaa. Listalle on päässyt muutama uusi ravintola.

Kiotossa on nyt 98 MICHELIN-ravintolaa, joista 5 on uusia. 3 tähteen ylsi kolme ravintolaa, kaksi tähteä annettiin 19 ravintolalle, ja 73 ravintolaa palkittiin yhdellä tähdellä. Lisäksi kaupungissa on nyt 6 Vihreän MICHELIN-tähden ravintolaa ja 98 Bib Gourmand -ravintolaa, joista 15 ovat uusia.

Osaka saa leveillä 94 MICHELIN-ravintolalla. Niistä 3 tähden ravintoloita on kolme, kahden 10 ravintoloita kymmenen ja yhden tähden ravintoloita jopa 81. Lisäksi ensi vuoden oppaassa on 3 Vihreän tähden ravintolaa ja 99 Bib Gourmand -ravintolaa, joista 14 ovat uusia.

Michelin-opas 2023 Tokioon löytyy osoitteesta täältä.
Ja Michelin-opas 2023 Tokioon Kiotoon ja Osakaan täältä.


Lähde: JNTO

Jaa artikkeli:

Tilaa uutiskirjeemme

Liittymällä Ikkunapaikan postituslistalle, saat uutiskirjeen lehtien ilmestymisen välillä, noin 8 kertaa vuodessa.

Haluatko kirjautua ulos?
X