Hyppää sisältöön
· Leena Aalto

Tule katsomaan, mitä uutta Puolassa on!

Kaupallinen yhteistyö

Olemme kaikki tietoisia siitä, miten pandemia ja Ukrainan tilanne ovat vaikuttaneet maidemme matkailuun. Puola on kuitenkin edelleen yhtä kaunis, houkutteleva ja turvallinen vierailukohde kuin ennenkin. Ja jopa enemmän! Paljon on muuttunut viimeisten kahden vuoden aikana. Nyt kannattaa tulla Puolaan ja nähdä mitä kaikkea uutta vieraitamme odottaa.

Puolan matkailuinfrastruktuuri kukoistaa. Hiljattain avattu useita uusia matkailunähtävyyksiä: Gdańskissa on uusi Meripihkamuseo, Poznańissa uusi Enigma-museo, Puolan korkein näköalatasanne Skyfall löytyy Varsovasta ja Łódźissa sijaitsee Orientarium – yksi Euroopan suurimmista Kaakkois-Aasian eläimistöä ja kasvistoa esittelevä kokonaisuus. Ne kaikki tarjoavat huikeita elämyksiä niin puolalaisille kuin kansainvälisille matkailijoille.

Gdanskissa on avattu uusi meripihkamuseo.
Varsovan Skyfall sijaitsee 46. kerroksessa, 200 metrin korkeudessa.
Łódźin Orientariumissa tutustutaan Kaakkois-Aasian eläimiin.

Vain viime vuoden aikana Puolaan on avattu uusia moderneja ja viihtyisiä hotelleja, ja kymmeniä nykyisiä hotelleja on uudistettu. Esimerkkeinä mainittakoon Nobu Hotel Varsovassa, Hotel Liberté 33 Poznańissa, Hotel Francuski Krakovassa tai Renaissance Gdańsk Hotel. Lisäksi Royal Tulip Apartments Varsovassa, Stradom House Krakovassa, Hyatt Place Krakovassa ja Altus Palace Wroclawissa avaavat ovensa matkailijoille vuonna 2022.

Olutta ja pikkusuolaista.

Eikä sovi unohtaa kulinaarista puolta! Puolalaiset ravintolat elävät kukoistuskauttaan. Puolalainen keittiö on erittäin maukas, ja olipa kyse sitten lihasta, kalasta tai vihanneksista – jokaiselle löytyy jotakin. Puolan kulinaaristen reittien tarjonnasta löytyy houkuttelevia ehdotuksia tutustua Puolaan pöydän herkkujen maailmaan. Kulinaariset reitit kattavat koko maan ja vievät kiinnostavien matkailunähtävyyksien pariin: historiallisiin kaupunkeihin, museoihin, linnoihin, kansallispuistoihin, maanalaisiin reitteihin ja virkistysmahdollisuuksiin.

Kulinaarisia elämyksiä kohtuuhintaan.

Puola on maa, jolla on mielenkiintoinen historia ja rikas kulttuuriperintö, jossa on erilaisia perinteitä. Maa tarjoaa monenlaisia tapahtumia, joissa kulttuuriin pääsee sisälle. Kahden vuoden tauon jälkeen suosituimmat yleisötapahtumat ovat palanneet: musiikkifestivaalit ja konsertit (esim. Chopin-konsertit Varsovan kuninkaallisessa Łazienki-puistossa, Open’er-festivaali Gdyniassa), ainutlaatuiset uusintaesitykset ja historialliset esitykset (esim. Grunwaldin taistelu tai Malborkin piiritys), hämmästyttävät valotapahtumat ja näyttävät esitykset (esim. valofestivaalit: “Light Move Festival” Łódźissa) ja lopuksi värikkäät messut, kuten Pyhän Dominicuksen messut Gdańskissa!

Festivaaleja järjestetään pitkin kesää.

Puola on myös budjettiystävällinen matkakohde. Nyt on siis loistava aika tulla taas Puolaan ja käydä uudelleen vanhoissa tutuissa paikoissa sekä tutustua uusiin ja mielenkiintoisiin kohteisiin.

Rantaelämää Kolobrzegissä.

Matkustaminen Puolaan on nyt helppoa, sillä kaikki Covid-rajoitteet on poistettu.
Mitä sanot? Varaa matkasi ja tule Puolaan kokemaan legendaarinen vieraanvaraisuutemme omakohtaisesti! Emme malta odottaa teitä!

Puolan Matkailutoimisto

Leena Aalto

Ikkunapaikan konkari jo vuodesta 1998. Lehden pitkäaikainen päätoimittaja ja nykyinen advisor, joka seuraa edelleen tiiviisti matkailualan tapahtumia ja trendejä.