Tupakantumpit eivät kuulu mereen

Suuri osa maailman muovijäteongelmista syntyy tupakantumpeista, jotka päätyvät luontoon ja meriekosysteemeihin.

50 % Itämeren muovijätteistä koostuu tupakantumpeista!

Varsinaisen tupakantumpin muodostaa suodatin, joka on valmistettu selluloosa-asetaatti-nimisestä muovista. Luontoon heitettäessä suodattimet hajoavat myrkyllisiksi mikromuoveiksi, jotka ovat haitallisia myös ihmisen terveydelle.

Eckerö Line, Tallink ja Viking Line ovat mukana ympäristökampanjassa, jonka tavoite on herättää keskustelua Itämeren ympäristöongelmista.

Kampanjaa johtavat Tallinnan kaupunki ja World Cleanup Day -ympäristöjärjestö.

Maahan heitetyt tumpit ovat ongelmallisia myös kaupungeissa. Kaupunkien sadevesikouruihin päätyneet suodattimet kulkeutuvat helposti merivesiin, koska sadevesijärjestelmissä ei ole suodattimia pysäyttämässä tupakantumppien kulkua.

 

“Haluamme olla mukana tekemässä tunnetuksi luontoon päätyvien tupakantumppien ympäristöhaittoja ja vaikuttaa siihen, että esimerkiksi matkustajamme eivät heittäisi tupakantumppeja mereen, maahan tai kadulle laivaan pääsyä odottaessaan. Viestimme aiheesta henkilökunnallemme, matkustajillemme laivalla sekä terminaaleissa ja sosiaalisen median kanavissamme”, Eckerö Linen toimitusjohtaja Taru Keronen kertoo.

Puhtaamman Itämeren puolesta puhuva ympäristökampanja huipentuu 19.9. World Cleanup Day 2020 -tapahtumassa. Lisätietoja löydät osoitteesta https://www.worldcleanupday.org/.

World Cleanup Day 2020:n maailmanlaajuinen mediakeskus sijaitsee tänä vuonna Tallinnan kaupunginhallituksen tiedotuskeskuksessa, lähellä Vapaudenaukiota.

 

Lähde: Eckerö Line

Jaa artikkeli:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Tilaa uutiskirjeemme

Liittymällä Ikkunapaikan postituslistalle, saat uutiskirjeen lehtien ilmestymisen välillä, noin 8 kertaa vuodessa.

Haluatko kirjautua ulos?
X