Hyppää sisältöön
· Leena Aalto

Turkish Airlines on uudistanut kaikki lennoilla tarjottavat ateriat

Turkish Airlines lennon aikaiset tarjoilut uusiutuvat. Yhtiö uudistaa kotimaan- ja ulkomaanlentojen ruokalistojaan sekä business- että turistiluokissa.

Uusiin ruokalistoihin sisällytetään makuja sekä perinteisestä turkkilaisesta keittiöstä että maailman keittiöistä. Lentoyhtiö hankkii 80 prosenttia lentojen aikana tarjoiltavien ruokien raaka-aineista paikallisilta tuottajilta. Paikallisia ja kausiluonteisia tuotteita suosivissa ruokalistoissa on Rize-teetä, Afyon kaymakia (kermaa), Erzincanin hunajaa ja monia muita alueellisia tuotteita.

Ruokalistat on suunniteltu terveellisten ravitsemussuuntausten mukaisesti (proteiini-, vihannes- ja hedelmäpohjaiset sekä vähähiilihydraattiset tuotteet).

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Turkish Airlinesin hallituksen puheenjohtaja, professori Ahmet Bolat totesi uudistetusta ruokailukonseptista: “Tämän uuden konseptin myötä olemme myös aloittaneet käytäntöjä, joilla pyritään vähentämään muovin käyttöä ja pakkausjätettä Turkish Airlinesin kestävän kehityksen periaatteen mukaisesti. Olemme nyt myös ladanneet ruokalistat digitaalisille alustoille vähentääksemme paperin kulutusta.”

Uusissa turistiluokan ruokalistoissa on aiemmasta tarjonnasta poiketen aamulennoilla munaruokia, kotitekoista mysliä ja juustovaihtoehtoja, kun taas päivä- ja iltalennoilla tarjoillaan alueellisia alkupaloja tuoreen pastan ja grillattujen vaihtoehtojen ohella.

Bisnesluokan aterioihin lisätään kotitekoista pastaa, dumplingeja ja spagettivaihtoehtoja sekä pääruokina muun muassa Adana-jauhelihakebabia, joka on kypsennetty hiilloksella, grillattua kalaa ja monia erilaisia alueellisia alkupaloja.

Aiemmin aamiaistarjoilun aikana tarjottiin vain kaksi pääruokavaihtoehtoa, mutta nyt tarjolla on kolme erilaista pääruokaa. Ruokalistaa rikastuttavat myös muut vaihtoehdot, kuten pannukakut, crepet ja french toastit. Uuteen ruokalistaan lisätään myös terveellisempiä aamiaistuotteita.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Tämän lisäksi bisnesluokan matkustajille tarjotaan myös erilaisia kotitekoisia mocktaileja (alkoholittomia cocktaileja) ja terveellisistä ainesosista valmistettuja detox-juomia.

 

Lähde: Turkish Airlines

Leena Aalto

Ikkunapaikan konkari jo vuodesta 1998. Lehden pitkäaikainen päätoimittaja ja nykyinen advisor, joka seuraa edelleen tiiviisti matkailualan tapahtumia ja trendejä.