Hyppää sisältöön
· Leena Aalto

Turkissa on sertifioitu jo yli miljoona hotellivuodetta

Yli 7 500 hotellia, joissa on 1 044 189 vuodepaikkaa, on saanut kestävän matkailun sertifikaatin Turkin kansallisen kestävän matkailun ohjelman mukaisesti. Sertifiointiprosessi on olennainen osa Turkin kestävän matkailun ohjelmaa, joka on kehitetty yhteistyössä Global Sustainable Tourism Council -järjestön kanssa, ja jonka Turkki allekirjoitti ensimmäisenä maana maailmassa hallitustasolla.

Turkin kulttuuri- ja matkailuministeri Mehmet Nuri Ersoy: “Tammi-syyskuussa 2023 Turkkiin saapui yhteensä 45 230 069 matkailijaa, mikä merkitsee 12,4 prosentin kasvua vuoden 2022 vastaavaan ajanjaksoon verrattuna. Vaikka keskitymme voimakkaasti matkailuteollisuutemme kasvuun, olemme yhtä päättäväisiä säilyttämään maamme luonnonvarat tuleville sukupolville. Suurimmilla matkailualueillamme on sertifioitu yli miljoona hotellivuodetta, ja huomattava määrä Turkissa vierailleista kansainvälisistä matkailijoita on yöpynyt juuri näissä majoitusliikkeissä.”

Turkki on yksi harvoista maista, jossa majoitusliikkeiden sertifiointi on lakisääteistä. Turkin suurimmilla turistialueilla suuri osa majoitusliikkeistä on jo sertifioitu; Antalyassa 1 144 majoitusliikettä, Istanbulissa 966, Muğlassa 639 ja İzmirissä 488.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

 

Lähde: Turkin valtion matkailutoimisto

Leena Aalto

Ikkunapaikan konkari jo vuodesta 1998. Lehden pitkäaikainen päätoimittaja ja nykyinen advisor, joka seuraa edelleen tiiviisti matkailualan tapahtumia ja trendejä.