Hyppää sisältöön
Turkin matkailussa ennätysluvut 2023.
· Riikka Krenn

Turkissa takana ennätyksellinen matkailuvuosi – tavoitteena 60 miljoonaa kävijää 2024

Vuosi 2023 oli ennätyksellinen vuosi Turkin matkailussa. Matkailutulot nousivat edellisvuodesta 17 prosenttia.

Vuoden 2023 aikana Turkkiin saapui 56,7 miljoonaa kansainvälistä vierailijaa, mikä tarkoittaa 10 prosentin kasvua edellisvuoteen verrattuna.

Turkin kulttuuri- ja matkailuministeriö ilmoitti matkailutulojen nousseen edellisvuodesta 17 prosenttia noin 50 miljardiin euroon. Yöpyvien matkailijoiden keskimääräiset yöpymiskulut nousivat noin 90 euroon yöltä. Molemmat luvut ovat uusia ennätyksiä.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Tavoitteena 15 prosentin kasvu Suomen markkinoilla

Turkin tavoitteena vuonna 2024 on houkutella jopa 60 miljoonaa matkailijaa maahan ja saavuttaa jopa 56 miljardin euron matkailutulot. Turkki korostaa matkailustrategiassaan markkinoiden monipuolisuutta, ja jatkaa toimintaansa nykyisillä strategisilla markkinoillaan samalla kiinnittäen huomiota myös uusiin kohdemarkkinoihin.

Vuonna 2024 Turkki keskittyy erityisesti Pohjoismaihin, ja Turkin kulttuuri- ja matkailuministeriö on asettanut Suomen yhdeksi keskeiseksi markkinaksi. Tavoitteena on saavuttaa 15 prosentin kasvu Suomen markkinoilla, ja Turkin matkailutoimisto tekee kovasti töitä tavoitteen saavuttamiseksi.

Vastuullinen matkailu keskiössä

Turkin matkailumenestyksen taustalla on strateginen ja tulevaisuuteen luotaava matkailupolitiikka, joka sitoutuu luomaan vierailijoille kutsuvan ympäristön. Maa on tehnyt merkittäviä muutoksia matkailusektorilla kohti kestävämpää ja osallistavampaa rakennetta käyttäen vastuullisia käytänteitä.

Turkki on maailman ensimmäinen valtio, joka on allekirjoittanut sopimuksen kestävän matkailun maailmanlaajuisen neuvoston (GSTC) kanssa hallitustasolla vuonna 2022. Neuvoston kanssa tehdyn yhteistyösopimuksen tuloksena syntynyt Turkin kestävän matkailun ohjelma palkitsee vastuullisen matkailun harjoittajia ja rakentaa luottamusta ja uskottavuutta matkailijoiden keskuudessa.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Ohjelman avulla Turkki varmistaa monipuoliset ja kestävän kehityksen mukaiset matkailukokemukset, mukaan lukien ympäristöystävälliset majoitusvaihtoehdot sekä pyöräily- ja vaellusreitit.

Lähde ja kuva: Go Türkiye

Ikkunapaikan päätoimittaja Riikka Krenn
Riikka Krenn

Riikka Krenn on Ikkunapaikan päätoimittaja, joka seuraa matkailualan tapahtumia tarkalla silmällä ja uteliaalla mielellä.