Hyppää sisältöön
· Riikka Krenn

Turkka Kuusisto Finnairin toimitusjohtajaksi – siirtyy tehtävään Postista

Finnair on nimittänyt Turkka Kuusiston (44, DI) Finnairin toimitusjohtajaksi. Kuusisto aloittaa roolissaan viimeistään 11.7.2024. Kuusisto on toiminut vuodesta 2020 lähtien Posti Group Oyj:n toimitusjohtajana, ja sitä ennen vaativissa johtotehtävissä Posti Groupissa ja Lindorff Groupissa.

”Toivotan Turkka Kuusiston tervetulleeksi Finnairin johtoon vetämään Finnairin strategian seuraavia vaiheita. Finnair on palauttanut kannattavuutensa historiallisen kaksoiskriisin jälkeen ja yhtiöllä on vahvat lähtökohdat kestävän tulevaisuuden rakentamiseen ja erinomaisten yhteyksien tarjoamiseen Euroopan, Aasian, Yhdysvaltojen ja Lähi-idän välillä Helsingin kotikenttänsä kautta”, sanoo Finnairin hallituksen puheenjohtaja Sanna Suvanto-Harsaae.

”Turkka tuo Finnairiin vahvan ymmärryksen kompleksisesta liiketoiminnasta, ja erinomaisen ihmisten ja strategian johtamisen taitonsa, jotka hyödyttävät Finnairia, kun se nyt siirtyy seuraavaan vaiheeseen strategiassaan”, Suvanto-Harsaae sanoo.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Finnairin nykyinen toimitusjohtaja Topi Manner jättää Finnairin 15.1.2024 siirtyäkseen seuraavaksi Elisa Oyj:n toimitusjohtajaksi. Finnairin operatiivinen johtaja Jaakko Schildt toimii toimitusjohtajan sijaisena tammikuun 15. päivästä lähtien uuden toimitusjohtajan aloitukseen asti.

“Finnair edustaa minulle suomalaisuutta ja globaaleja yhteyksiä, ja sillä on ainutlaatuisen pitkä, 100-vuotias historia lentoyhtiönä. Otan toimitusjohtajan roolin tässä ikonisessa yhtiössä vastaan innostuneena ja nöyränä. Yhdessä kaikkien finnairilaisten kollegojen kanssa ja tarkasti asiakkaita kuuntelemalla, uskon että yhteisestä matkastamme tulee onnistunut”, sanoo Turkka Kuusisto.

Finnairin uusi toimitusjohtaja on 44-vuotias DI Turkka Kuusisto.

 

Lähde ja kuvat: Finnair

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Ikkunapaikan päätoimittaja Riikka Krenn
Riikka Krenn

Riikka Krenn on Ikkunapaikan päätoimittaja, joka seuraa matkailualan tapahtumia tarkalla silmällä ja uteliaalla mielellä.