Turun Scandic Hamburger Börs avautuu marraskuussa

Hamburger Börsin kolmas elämä alkaa marraskuun alkupuolella, kun Jugend-ajan alkuperäinen osa ja tänä vuonna valmistunut uudisosa avautuvat modernina Scandic-hotellina.

Scandic Hamburger Börsin uudisrakennus on hallinnut Turun torin näkymiä jo useiden kuukausien ajan. Reilun kahden vuoden urakka valmistuu marraskuun alussa ja hotelli on valmis vastaanottamaan ensimmäiset vieraat juuri sopivasti talven juhlakauden kynnyksellä.

Ikoninen vuonna 1885 valmistunut Vanha Börs yhdistyy saumattomasti uudisrakennukseen, joka on sovitettu tyylillisesti Turun torin 1900-luvun alkupuolen ympäristöön.

 

Hamburger Börs tarjoaa laadukkaan majoituselämyksen uudisrakennuksen tyylikkäissä huoneissa. Huoneiden sisustuksessa on käytetty lämpimiä värisävyjä ja runsaasti pehmeitä tekstiilejä. Kokonaisuus on maustettu ripauksella tyylikästä klassisuutta.

Huoneen voi valita viihtyisistä standard-luokan huoneista, tilavista superior-luokan huoneista tai torille avautuvista upeista kaari-ikkunallisista juniorsviiteistä. Hotellissa on runsaasti myös 3-4-hengen huoneita perheille tai ystäväporukoille.

Uniikkeja juhlatiloja Vanhassa Börsissä

Vanhan Börsin kahdeksan kokous- ja juhlatilaa on varustettu modernilla kokoustekniikalla, ja tilat tarjoavat monia mahdollisuuksia niin perhejuhliin kuin yritystilaisuuksiinkin.

Yhteistyössä Museoviraston kanssa on säilytetty hotellin tärkeitä historiallisia rakenteita ja yksityiskohtia. Esimerkiksi sisäpihan takorautainen terassi ja parvekeosa on nyt palautettu alkuperäiseksi ulkotilaksi. Myös Willy Bauerin upeat lasiteokset säilyvät hotellissa.

Pöheiköstä katolle

Niin paikalliset kuin matkailijatkin pääsevät nauttimaan hotellin monipuolisesta ravintolatarjonnasta. Katutasossa sijaitsee espanjalaisvaikutteinen Más-ruokaravintola ja baari. Rakennuksen yhdeksännessä kerroksessa puolestaan kattoterassi ”Börs Katto” upein näkymin yli kaupungin.

Hotellin pihalla kasvavat vanhat, suojellut lehtipuut säilyivät paikoillaan ja niitä voi ihailla sekä lämpimältä lasiterassilta että legendaariselta ulkoterassilta, joka sai viralliseksi nimekseen kutsumanimensä ”Börs Pöheikkö”.

 

Scandic Hamburger Börs

Kiinteistön omistaja: Lähitapiola

Uudis- ja korjausrakentaminen: YIT

Alkuperäinen osa vuodelta 1885, laajennus 1904, uudistus 2021

Uudisosa vuodelta 2021, suunnittelu: Schauman Arkkitehdit

Sisustussuunnittelu: Jaakko Puro, Puroplan

272 huonetta

Restaurant & Bar Más katutasossa

Kattobaari Börs Katto 9. kerroksessa

Terassi Börs Pöheikkö

8 kokous- ja juhlatilaa

Kuntosali ja sauna

Pysäköintitilat 25 autolle

 

Lähde: Scandic

Jaa artikkeli:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Haluatko kirjautua ulos?
X