Turussa valmistunut Carnival Celebration aloitti liikenteen

Meyer Turun toimitusjohtaja Tim Meyer kuvaa laivanluovutusta monella tapaa erityiseksi: ”Ensinnäkin kyseessä on Carnival Cruise Linen 50-vuotisjuhlalaiva. Toiseksi, Carnival Celebration aloittaa liikennöinnin välittömästi luovutuksen jälkeen, mikä vahvistaa, että risteilyjen ja sitä kautta risteilyalusten kysyntä on toipumassa.” Hän jatkaa: ”Tunnen suurta ylpeyttä voidessani todeta, että Meyer Turun telakan henkilöstö ja yhteistyökumppanimme ovat jälleen onnistuneet toteuttamaan näin monimutkaisen hankkeen näin rajallisessa ajassa.”

Carnival Celebration on Carnival Cruise Line -varustamon 50-vuotisjuhlalaiva. Teema näkyy monella tapaa aluksen sisustuksessa, johon on koottu elementtejä varustamon aikaisemmista laivoista. Historiasta ja nostalgiasta huolimatta Carnival Celebration on tiukasti kiinni uusimmissa teknologioissa: laiva esimerkiksi käyttää tämän hetken ympäristöystävällisintä polttoainetta LNG:tä eli nesteytettyä maakaasua.

 

 

”Meillä on totisesti syytä juhlaan nyt, kun Carnival Celebration on liittynyt laivastoomme sen 25. aluksena. Yhä useammat vieraat pääsevät kokemaan sen, mitä innovatiivinen Excel-luokkamme on tuonut risteilymaailmaan”, sanoo Christine Duffy, Carnival Cruise Linen toimitusjohtaja. ”Celebration on 50-vuotisjuhlavuotemme huipentuma ja samalla osa loistavaa tulevaisuuttamme!”

 

Kuten myös Meyer Turun telakalla rakennetussa sisarlaiva Mardi Gras’ssa, Carnival Celebrationissa on kuusi teema-aluetta, jotka tarjoavat matkustajille maailmanluokan kokemuksia ja makuja. Tällaisiin kuuluvat esimerkiksi Latitudes™-, The Golden Jubilee™- ja Emeril’s Bistro 1397™-ravintolat. Yksi Carnival Celebrationin erikoisuuksista on laivan katolle rakennettu vuoristorata BOLT®, josta on jo tulossa varustamon tavaramerkki.

Carnival Celebration lähti ensimmäiselle asiakasristeilylleen Southamptonista kuudes marraskuuta. Alus tulee vakituisesti risteilemään itäisellä ja läntisellä Karibialla.

Carnival Celebration lukuina:

Pituus:  344 m
Leveys:  42 m
Bruttovetoisuustonnit: 182 800
Matkustajia: 5 374
Miehistöä: 1 735
Liputusmaa: Panama

Lähde: Carnival Cruise

Jaa artikkeli:

Tilaa uutiskirjeemme

Liittymällä Ikkunapaikan postituslistalle, saat uutiskirjeen lehtien ilmestymisen välillä, noin 8 kertaa vuodessa.

Haluatko kirjautua ulos?
X