Hyppää sisältöön
· Leena Aalto

Turussa valmistunut Carnival Celebration aloitti liikenteen

Meyer Turun toimitusjohtaja Tim Meyer kuvaa laivanluovutusta monella tapaa erityiseksi: ”Ensinnäkin kyseessä on Carnival Cruise Linen 50-vuotisjuhlalaiva. Toiseksi, Carnival Celebration aloittaa liikennöinnin välittömästi luovutuksen jälkeen, mikä vahvistaa, että risteilyjen ja sitä kautta risteilyalusten kysyntä on toipumassa.” Hän jatkaa: ”Tunnen suurta ylpeyttä voidessani todeta, että Meyer Turun telakan henkilöstö ja yhteistyökumppanimme ovat jälleen onnistuneet toteuttamaan näin monimutkaisen hankkeen näin rajallisessa ajassa.”

Carnival Celebration on Carnival Cruise Line -varustamon 50-vuotisjuhlalaiva. Teema näkyy monella tapaa aluksen sisustuksessa, johon on koottu elementtejä varustamon aikaisemmista laivoista. Historiasta ja nostalgiasta huolimatta Carnival Celebration on tiukasti kiinni uusimmissa teknologioissa: laiva esimerkiksi käyttää tämän hetken ympäristöystävällisintä polttoainetta LNG:tä eli nesteytettyä maakaasua.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

 

 

“Meillä on totisesti syytä juhlaan nyt, kun Carnival Celebration on liittynyt laivastoomme sen 25. aluksena. Yhä useammat vieraat pääsevät kokemaan sen, mitä innovatiivinen Excel-luokkamme on tuonut risteilymaailmaan”, sanoo Christine Duffy, Carnival Cruise Linen toimitusjohtaja. “Celebration on 50-vuotisjuhlavuotemme huipentuma ja samalla osa loistavaa tulevaisuuttamme!”

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

 

Kuten myös Meyer Turun telakalla rakennetussa sisarlaiva Mardi Gras’ssa, Carnival Celebrationissa on kuusi teema-aluetta, jotka tarjoavat matkustajille maailmanluokan kokemuksia ja makuja. Tällaisiin kuuluvat esimerkiksi Latitudes™-, The Golden Jubilee™- ja Emeril’s Bistro 1397™-ravintolat. Yksi Carnival Celebrationin erikoisuuksista on laivan katolle rakennettu vuoristorata BOLT®, josta on jo tulossa varustamon tavaramerkki.

Carnival Celebration lähti ensimmäiselle asiakasristeilylleen Southamptonista kuudes marraskuuta. Alus tulee vakituisesti risteilemään itäisellä ja läntisellä Karibialla.

Carnival Celebration lukuina:

Pituus:  344 m
Leveys:  42 m
Bruttovetoisuustonnit: 182 800
Matkustajia: 5 374
Miehistöä: 1 735
Liputusmaa: Panama

Lähde: Carnival Cruise

Leena Aalto

Ikkunapaikan konkari jo vuodesta 1998. Lehden pitkäaikainen päätoimittaja ja nykyinen advisor, joka seuraa edelleen tiiviisti matkailualan tapahtumia ja trendejä.