Hyppää sisältöön
· Leena Aalto

Turussa valmistuva mahtialus esittäytyi

Turussa valmistuva Royal Caribbean International uusin alus, Icon of the Seas, aloittaa risteilyt alkuvuonna 2024. Alukseen mahtuu jopa 7 600 matkustajaa. Risteilyjen myynti uudelle alukselle aloitettiin tällä viikolla.

Yhtiön mukaan uusi alus tarjoaa kaikenlaisille lomailijoille jotakin, oli se sitten rantaloma, perheloma tai aktiiviloma. Tarjolla on adrenaliinipitoisia elämyksiä, kuten merten suurin vesipuisto, ja uima-altaita enemmän kuin koskaan aiemmin – yksi jokaiselle viikonpäivälle – sekä yli 40 uutta ruokailu-, baari- ja yöelämän vaihtoehtoa sekä huippuluokan viihdettä.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

 

”Nykyisin perheet ja ystävät suosivat yhä enemmän kokemuksia, joita he voivat tehdä yhdessä ja nauttia samalla omista seikkailuistaan. Icon of the Seas  mahdollistaa kaiken tämän yhdessä paikassa. Alus on suunniteltu niin jännitystä etsiville, rentoutumisen ystäville ja kaikille siltä väliltä, ilman kompromisseja. Juuri tämä yhdistelmä tekee Iconista täydellisen perhelomien kohteen”, sanoo Royal Caribbean Groupin pääjohtaja Jason Liberty.

 

Icon of the Seasillä ei tekeminen lopu. Alus on jaoteltu eri osiin, mistä löytyy omanlainen keidas:

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

THRILL ISLAND
Täällä lomailijat voivat testata rajojaan, nousta uusiin korkeuksiin ja saavuttaa huippunopeuksia meren päällä.

Täältä löytyy Category 6, merten suurin vesipuisto, jossa on kuusi ennätyksellistä liukumäkeä: Pressure Drop ja sen 66 asteen kaltevuus tekevät siitä ensimmäisen avoimen vapaan pudotuksen liukumäen; 46 metriä korkea Frightening Bolt, korkein liukumäki merellä; Storm Surge ja Hurricane Hunter, ensimmäiset perheiden lauttaliukumäet merellä, joissa on neljä matkustajaa lauttaa kohden; ja Storm Chasers, risteilyn ensimmäinen kumilauttalasku. Jännitystä elämään saa Crown’s Edgessä, joka on osittain skywalk, osittain köysirata ja osittain jännitysrata, joka huipentuu hetkeen, jolloin matkustajat heiluvat 47 metrin korkeudessa meren yllä.

 

CHILL ISLAND

Laivan seitsemästä uima-altaasta neljä sijaitsee tässä kolmikerroksisessa paratiisissa. Jokaiseen tunnelmaan löytyy uima-allas, ja jokaisesta on upeat merinäköalat: vilkas Swim & Tonic, ensimmäinen merellä sijaitseva swim-up-baari, Royal Bay Pool, meren suurin uima-allas, Cloud 17, joka on rauhallinen, vain aikuisille tarkoitettu allas sekä  infinity-allas Cove Pool. Lisäksi alueella on The Lime & Coconut, Royal Caribbeanin ensimmäinen jää-cocktailbaari.

SURFSIDE
Erityisesti nuorille perheille suunniteltu alue, jossa aikuiset ja alle kuusivuotiaat lapset voivat leikkiä koko päivän. Aikuiset voivat nauttia näkymistä Water’s Edge -altaalla ja pitää lapsia silmällä Splashaway Bayssä ja Baby Bayssä. Vain muutaman askeleen päässä on ruokailumahdollisuuksia, oleskelupaikkoja, baari, karuselli, pelihalli, Adventure Ocean ja Social020 teini-ikäisille.

 

THE HIDEAWAY

Tämä 40 metriä merenpinnan yläpuolella sijaitseva alue yhdistää eri puolilla maailmaa sijaitsevien rantaklubien tunnelman ja merinäköalat. Kaiken keskipisteenä on meren ensimmäinen aluksen laidan yli ulottuva infinity-allas, jota ympäröi monitasoinen aurinkoterassi, jossa on porealtaita, erilaisia istumapaikkoja ja oma baari.

AQUADOME

Iconin huipulla sijaitseva AquaDome on päiväsaikaan rauhallinen keidas, missä matkustajat voivat nauttia merinäköaloista ja upeasta vesiputouksesta nauttiessaan ruokaa tai juomaa. Yöllä siitä tulee eläväinen paikka, joka sopii erinomaisesti illanviettoon. Siellä on ravintoloita, baareja ja upeita akrobatiaesityksiä uudessa AquaTheaterissa.

 

Aluksen entistä suuremmassa Royal Promenade -alueella on lattiasta kattoon ulottuvat ikkunat sekä yli 15 ravintolaa, kahvilaa, baaria ja loungea; vehreämmässä ja eloisammassa Central Parkissa on enemmän vaihtoehtoja ruokailla ja viihtyä, ja suurin Suite Neighborhood -alue on kolmen kerroksen alue, missä on monikerroksinen sviittien aurinkokansi The Grove, jossa on oma uima-allas, poreallas ja ruokailumahdollisuus sekä kaksikerroksinen Coastal Kitchen -keittiö.

Suosikkeihin kuuluu myös minigolf Lost Dunesissa, kalliokiipeily Adrenaline Peakissa ja Absolute Zero, Royal Caribbeanin suurin jäähalli, sekä ruokapaikkoja, kuten Giovanni’s Italian Kitchen & Wine Bar Royal Promenadella ja aasialaisvaikutteinen Izumi Central Parkissa.

 

Hyttiluokkia on 28, ja ne on suunniteltu erityyppisille lomailijoille. Kolmen, neljän, viiden ja useamman hengen perheille on tehty uusia pohjaratkaisuja, kuten Family Infinite Balcony ja Surfside Family Suite – joissa lapset ovat erillään aikuisista – sekä kolmikerroksinen Ultimate Family Townhouse, jossa on jopa oma aita ja postilaatikko. Mitä tulee näkymiin, parhaat vaihtoehdot ovat Royal Caribbeanin ensimmäiset Sunset Corner -sviitit ja AquaDomen Panoramic Ocean View -hytit.

Icon-luokan aluksessa vastuullisuus on otettu vakavasti. Icon tulee olemaan risteilyvarustamon ensimmäinen alus, jonka käyttövoimana on nesteytetty maakaasu (LNG), maasähköliitäntä ja hukkalämmön talteenottojärjestelmät.

Myös miehistö on otettu uudessa aluksessa huomioon. Heidän asuin- ja työskentelypaikkansa on uudistettu intuitiivisella suunnittelulla, mukavuuksilla, tiloilla ja aktiviteeteilla. Miehistö on saanut myös vaikuttaa miehistön hyttien suunnitteluun.

Icon aloittaa risteilyt vuonna 2024. Se risteilee ympäri vuoden 7 yön Itä- ja Länsi-Karibian risteilyjä Miamista. Risteilyjen aikana vieraillaan muun muassa Meksikon Cozumelissa, St. Maartenin Philipsburgissa ja Hondurasin Roatanissa.

Kaikilla risteilyillä vieraillaan Royal Caribbeanin yksityisellä saarella, Bahaman CocoCayllä.
Siellä risteilyvieraat pääsevät nauttimaan muun muassa Thrill Waterparkin 13 vesiliukumäestä, joista yksi on Pohjois-Amerikan korkein, Coco Beach Clubista ja Up, Up & Away -heliumpalloseikkailusta.
Iconin aloittaessa liikenteen Royal Caribbean avaa CocoCayssä vain aikuisille suunnatun Hideaway Beachin, missä on suuri uima-allas ja yksityisiä cabanoja uima-altaineen.

Tutustu uuteen alukseen tästä

 

Lähde: Royal Caribbean

Leena Aalto

Ikkunapaikan konkari jo vuodesta 1998. Lehden pitkäaikainen päätoimittaja ja nykyinen advisor, joka seuraa edelleen tiiviisti matkailualan tapahtumia ja trendejä.