Hyppää sisältöön
· Leena

Turvallisuuskulttuuria matkailualalla

Turvallisuusseminaari kokosi pääkaupunkiseudun matkailualan keskeiset toimijat ja kouluttajat kehittämään turvallisuuskulttuuria matkailualalla.

Turvallisuusseminaarin järjestivät alueen matkailualan oppilaitokset. Tällä kertaa tapahtuma järjestettiin Laurea –ammattikorkeakoulun Leppävaaran kampuksella teemalla Turvallisuuskulttuuri matkailualan yrityksessä.

Tilaisuuden taustavoimat (Careerian edustajat puuttuvat).

Turvallisuusseminaarissa paikalla oli paikalla lähes 40 alan ammattilaista ja oppilaitoksen edustajaa. Seminaarin suunnittelusta vastasi kuusi oppilaitosta: Laurea, Haaga-Helia, Perho Liiketalousopisto, Omnia, Varia ja Careeria. Järjestelyistä vastasivat Laurean kv-opiskelijat opettajineen.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Päivän teemaan meitä alustivat HR Manager Tia Nyman Barona Horeca Oy:sta, Ville Ketonen Local Crew:sta ja hotellipäällikkö ja turvallisuusvastaava Olli Lamberg Radisson Blu Plaza hotellista.

Kehittämispäällikkö Katri Korelin Laureasta avasi seminaarin.

Barona Horeca Oy:n Tia Nymanin esityksessä keskityttiin vuokratyöntekijän näkökulmaan turvallisuustekijöistä matkailualalla ja perehdytyksen tärkeys korostui (pääkuva).

Ryhmäpohdintaa turvallisuudesta työntekijän näkökulmasta.

Villen esityksessä pääsimme tutustumaan tapahtumaturvallisuuteen ja esimerkkicasena oli Ruisrock-tapahtuma. Tässäkin esityksessä korostui perehdytyksen tärkeys ja erityisesti esimiesten opettaminen perehdyttämään alaisiaan.

Olli kertoi laajasti Radisson Blu Plaza hotellin turvallisuuskäytännöistä ja henkilöstön perehdyttämisestä ja kouluttamisesta turvallisuuskäytäntöihin.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Ryhmätöiden tuotokset.

Iltapäivän aikana työstettiin ryhmissä työkaluja yritysten käyttöön turvallisuuteen ja sen käytäntöihin (perehdytys ja koulutus).

 

Satu Sandman, koulutusalajohtaja, matkailuala, Perho Liiketalousopisto Oy

Leena