Hyppää sisältöön
Bluestep Bank, Petri Matikainen
· Ikkunapaikka

Tutkimus: Joka kymmenes suomalainen kustantaa kesälomansa luotolla

Tuoreen selvityksen mukaan 65 prosenttia työikäisistä kertoo kuluttavansa enemmän rahaa kesälomalla kuin muuna aikana.

Heinäkuu on suomalaisten perinteinen lomakuukausi. Lomalla kuluu kuitenkin helposti enemmän rahaa verrattuna tavalliseen arkeen. Tämä selviää Bluestep Bankin teettämästä tutkimuksesta, johon vastasi tuhat suomalaista.

Joka viides kuluttaa vähintään tuhat euroa enemmän kesällä

Bluestep Bank teetti yhteistyössä Iro Researchin kanssa tutkimuksen, jossa selvitettiin suomalaisten rahankulutusta kesäloman aikana. Selvityksessä 65 prosenttia työikäisistä kertoo kuluttavansa enemmän rahaa kesälomalla kuin muuna aikana.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Joka viides (21 %) työikäinen arvioi kuluttavansa vähintään 1 000 euroa enemmän kesälomalla. Normaalia isompi rahankulutus korostuu pääkaupunkiseudulla asuvilla sekä hyvätuloisissa talouksissa, joiden tulot ovat yli 70 000 euroa vuodessa.

Luottokorttiin tartutaan lomalla herkästi

Suomalainen on säästäväistä kansaa ja useimmiten kesälomalla syntyvät ylimääräiset kulut kustannetaan säästöistä. Joka kymmenes vinguttaa kuitenkin myös luottokorttia aktiivisesti lomalla.

“Tutkimuksen mukaan työikäisten yleisin tapa rahoittaa normaalin kulutuksen ylittävä lomabudjetti on säästöt, palkka ja lomaltapaluuraha. Kuitenkin joka kymmenes (11 %) kertoo myös rahoittavansa kesämenot luotolla. Luottokortti on yleisin tapa luotottaa normaalia suuremmat kulut. Osa vastaajista kertoo myös hyödyntävänsä pankkilainaa tai pikavippejä”, kertoo Bluestep Bankin Suomen maajohtaja Petri Matikainen.

Matikainen on huolissaan luotolla maksetuista kesämenoista.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

“Luottokortti on oivallinen tapa hakea joustoa yllättäviin menoihin. Tässä tapauksessa huolestuttavaa on kuitenkin se, että vastaajat kertovat suunnittelevansa luottokortin käyttöä jo ennen loman alkamista, eli eletään suunnitellusti yli varojen. Jos luottokorttia käyttää, on myös tärkeää suunnitella, miten ja kuinka nopeasti luotto maksetaan takaisin. Luoton roikkuessa kortilla luottokorko voi yllättää ja painaa arkibudjettia pidemmänkin aikaa”, Matikainen sanoo.

Lähde ja kuva: Bluestep Bank

Ikkunapaikka
Ikkunapaikka

Uutisvinkit ja palaute Ikkunapaikan toimitukselle: mail@ikkunapaikka.fi.