Hyppää sisältöön
· Leena

Upea Finnish Travel Gala

Matkailutoimialan upea Finnish Travel Gala keräsi perjantai-iltana lähes neljäsataa matkailualan ammattilaista Helsinkiin, Clarion-hotelliin.

Show & Dinner -iIlan juonsi loistava Lorenz “Lore” Backman ja ohjelmassa vuorottelivat ruokailu, palkintojen jako ja tanssi- sekä lauluesitykset. Iltaa jatkettiin Calrion-hotellin 16. kerroksen upeassa kattobaarissa.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Gaalassa palkittiin jälleen ansioituneita matkailuyrityksiä sekä toimijoita ja tekoja vastuullisuuteen, innovatiivisuuteen, alan julkisuuskuvan nostamiseen ja useisiin muihin teemoihin liittyen. Matkailualan, median ja liikematkustuksen edustajista koostunut palkintoraati halusi nostaa monipuolisesti esiin toimijoita koko laajan matkailutoimialan kentästä.

Finnish Travel Galan vuoden 2018 palkitut:

 

Mieleenpainuvin matka- tai palvelukokemus – Helsinki Airport

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Helsinki-Vantaan lentokentällä ’smooth travelling’ on nostettu korkealle tasolle ja se toteutuu ympäristössä, jossa näkyy suomalainen muotoilu ja tyylikkyys. Sujuva asiakaskokemus näkyy mm.  kansainvälisten matkustajien huomioimisessa monikielisillä opasteilla ja palveluilla.  Helsinki-Vantaan lentokenttä on tärkeä osa monen suomalaisen onnistunutta matkakokemusta; paikka, josta odotettu lomareissu tai työmatka vaivattomasti alkaa ja minne se sujuvasti ja onnellisesti aikanaan päättyy.

 

Vuoden vastuullinen matkailuteko – Viking Line – Viking Gracen roottoripurje

Viking Line on vuosien ajan pyrkinyt toiminnassaan päästöjen vähentämiseen. Tuore konkreettinen esimerkki on Viking Grace -laivassa huhtikuussa 2018 käyttöön otettu uudentyyppinen, Suomessa kehitetty roottoripurje. Viking Gracessa käytössä olevan LNG-polttoaineen tavoin roottoripurje on innovaatio, jonka avulla alus säästää polttoainetta ja vähentää päästöjä.

 

Vuoden matkailualan tulokas – Ähtärin pandat Lumi ja Pyry

Jin Bao Bao ja Hua Bao eli Lumi ja Pyry ovat tuoneet uutta, positiivista ja mustavalkoista nostetta kotimaanmatkailuun. Ähtärin eläinpuiston Pandatalo ja Kiinasta lainaan saadut isopandat lisäävät Ähtärin ja sen lähiseudun matkailun vetovoimaisuutta ja tuovat mahdollisesti Suomeen pandoista kiinnostuneita turisteja myös ulkomailta. Lumin ja Pyryn Suomi-vierailun tieteellisenä tavoitteena on selvittää, miten pandakanta voidaan säilyttää.

 

Suomen Liikematkayhdistys jakoi Helsingin Kauppakamarille Vuoden Liikematkateko -tunnustuksen.

Vuoden liikematkateko – Helsingin seudun kauppakamarin Matkahallinnon tutkinto -koulutus

Suomen Liikematkayhdistyksen nimikkopalkinto Vuoden Liikematkateko annetaan Helsingin seudun kauppakamarille Matkahallinnon tutkinto -koulutuksesta. Tutkinto on vakiinnuttanut paikkansa Kauppakamarin laadukkaiden yrityskoulutusten joukossa tarjoten sekä liikematkapalvelujen ostajille että myyjille mahdollisuuden perehtyä tuloksekkaan matkahallinnon edellytyksiin.

Ella Kanninen ja Matti Julin tuntevat toisensa vuosien takaa.

Vuoden matkailukuvan nostaja – Suomi100 -hanke

Suomi100 -hanke vei erityisen ansiokkaasti Suomi-kuvaa maailmalle erilaisten tapahtumien kautta. Se oli tärkeä, suuria ihmisjoukkoja liikuttanut ja yhdistänyt hanke niin kotimaassa kuin ulkomailla tuoden yhteen tekijöitä ja taitajia eri puolilta maailmaa. Hanke yhdisti ihmisiä, yrityksiä ja instituutioita toimimaan yhdessä ja lumipallon tavoin se kasvoi ja laajeni monen yrityksen ja tahon myötä mittavaksi ja yksittäisten suomalaisten hyödyntämäksi kampanjaksi.

 

Vuoden matkailuvaikuttaja – Rantapallo

Rantapallo on suomalainen matkailualan näyttävä ja toimiva media-alusta, joka on pitänyt hyvin pintansa kovassa kansainvälisessä kilpailussa. Rantapallo panostaa sisällön jatkuvaan kasvattamiseen ja syventämiseen, ja sillä on aktiivinen ote sosiaalisen median eri kanavissa. Artikkeleiden ja blogien huikeat lukija- ja seuraajamäärät osoittavat, että asioita tehdään Rantapallossa oikein.

 

Vuoden matkailupalveluiden tuottaja – Clarion Hotels Finland

SMALin jäsenyrityksissä työskentelevät henkilöt ovat valinneet Vuoden matkailupalveluiden tuottajaksi Clarion Hotels Finlandin. Clarion Hotels Finland sai annetuista äänistä 41 prosenttia.

 

Vuoden matkailuyritys – We Love Cruises Oy

SMALin jäsenyrityksissä työskentelevät henkilöt ovat valinneet Vuoden matkailuyritykseksi We Love Cruises Oy:n. We Love Cruises sai annetuista äänistä lähes 60 prosenttia.

 

Yleisön suosikki 2018 – Aurinkomatkat Oy

Finnish Travel Galan 2018 Yleisön suosikiksi on Suomen kansa äänestänyt ehdolla olleista kahdestakymmenestäkahdesta palkintoehdokkaasta Aurinkomatkat Oy:n. Aurinkomatkat sai lähes 12 prosenttia annetuista yli 5500 äänestä ollen selkeä voittaja.

 

Raadin erikoismaininta – Innovatiivinen markkinointi – Tjäreborgin Facebook-livelähetykset

Tjäreborg on some-ajan vaikuttajana lähtenyt rohkeasti hakemaan uutta konseptia markkinointiinsa ja kohteidensa esittelyyn. Finnish Travel Galan palkintoraati arvostaa Tjäreborgin ennakkoluulotonta konseptia ja viihdyttäviä live-lähetyksiä, jotka tuovat matka-asiantuntijat lähelle kuluttajia digitaalisessa maailmassa.

 

Raadin kunniamaininta – Elämäntyöpalkinto – Soile Nordström-Sahlberg

Soile Nordström-Sahlberg on risteilymatkojen myynnin ehdoton uranuurtaja Suomessa. Meri-, järvi- ja jokiristeilyihin erikoistuneen ja ensi vuonna 30-vuotispäiviään viettävän perheyrityksen, Soiletoursin, perustaja luottaa laatuun ja henkilökohtaiseen asiakaspalveluun. Palkintoraati oli erityisen vaikuttunut siitä, että eläkkeellä olevalla risteilybisneksen Grand Ladylla osa vuodesta kuluu edelleen risteilyemäntänä ja matkanjohtajana.

 

Raadin kunniamaininta – Elämäntyöpalkinto – Heli Rajamäki

Heli Rajamäki on pitkän ja näyttävän uran erityisesti kaukomatkailun alalla tehnyt daami, johon luontevasti yhdistyvät sanat laatu ja luksus. Helin tie on kulkenut matkaoppaan-hommista oman yrityksen, Helin Matkojen, perustamiseen ja kehittämiseen yhdeksi Suomen arvostetuimmista erikoismatkatoimistoista. Palkintoraatiin on tehnyt vaikutuksen Helin monipuolisen osaamisen ja huikean ammattitaidon ohella hänen rohkea ja ennakkoluuloton elämänasenteensa kaikkea tekemistä kohtaan.

Helin Matkojen Heli Rajamäki ja Soiletoursin Soile Nordström ovat omiensa sanojensa mukaan aina seuranneet toinen toistaan ja arvostaneet toistensa työtä. Nyt oli kuitenkin ensi kerta kun matkailun grande dames kohtasivat.

 

 

Leena