Uudet laivan viinit Punaisille laivoille

Viking Line on julkistanut uudet laivan viininsä. Seuraavan kahden vuoden ajan laivojen kaupoissa ja ravintoloissa tarjolla olevat laivan viinit tulevat Ranskasta, Italiasta ja nyt ensi kertaa myös Australiasta.

Yhtiön nimikkoviinit valitaan satojen vaihtoehtojen joukosta, kertoo m/s Mariellan ravintolapäällikkö Pekka Rajala, joka johti viinit valinnutta raatia. Valinnassa painotetaan ekologisuutta, mutta tärkeää on myös, että viinit ovat hinta-laatusuhteeltaan erinomaisia. Huomiota kiinnitetään myös siihen, että ne sopivat hyvin osaksi Punaisten laivojen makuelämyksiä.

Laivan uusi nimikkosamppanja on Champagnen alueen terävimpään kärkeen lukeutuva Piper-Heidsieck Esstentiel.

Laivan kuohuviiniksi valittiin Pohjois-Italialaisen Mezzacoronan viiniosuuskunnan kuohuviini Mezza di Mezzacorona.

Uusi laivan valkoviini on australialaisen De Bortolin perheen tuottama Astronomer Chardonnay.

Punaviiniksi nimettiin Ranskan johtavan viinintuottajan Gérard Bertrandin luomupunaviini Solensis Organic Syrah-Cabernet-Sauvignon.

Laivan viinien ohella valikoimiin tulee erikoisviini Chianti Classico, jonka on yksinoikeudella Viking Linelle tuottanut Italian vanhin viinitalo Barone Ricasoli.

Viinien myynti Viking Linella jatkaa kasvuaan. Kuluneena vuonna myynti nousi 8 prosentin verran. Yhteensä viinejä, kuohuviinejä ja samppanjaa myytiin Vikingillä 3,3 miljoonaa litraa.

Uudet laivan viinit ovat saatavilla laivojen myymälöistä joulukuun lopussa ja ravintoloista vuoden 2018 tammikuun puolesta välistä alkaen.

 

Esa Aalto

Jaa artikkeli:

Tilaa uutiskirjeemme

Liittymällä Ikkunapaikan postituslistalle, saat uutiskirjeen lehtien ilmestymisen välillä, noin 8 kertaa vuodessa.

Haluatko kirjautua ulos?
X