Uudet matkaketjut Seilin ja Utön saarille

Lounais-Suomen saaristoon mielivien on tänä kesänä aiempaa helpompaa suunnitella ja toteuttaa matkansa. Matkailijoiden kannalta merkittävin uudistus on Matkahuollon valtakunnallisen Reittioppaan täydentäminen saariston laivaliikenteen aikatauluilla.

Ensimmäisenä oppaaseen ovat avautumassa Turun ja Naantalin väliä liikennöivän S/S Ukkopekan, Vitharun-varustamon Turku-Nauvo- ja Röölä-Seili-reittien sekä Nauvon ja Utön välillä tänä kesänä aloittavan M/S Utö Expressin aikataulut.

 

Yhteistyö on voimaa. Uusi matkaketju Helsingistä Nauvon kautta Seilin saarelle avattiin 14.6. Nauvon satamassa. Avajaisseremoniassa mukana Gustav Ramberg Vitharun-varustamosta, Tuomo Kinnunen Matkahuollosta sekä Kaisa Launokorpi J&M Launokorvelta.

 

Saaristomeren matkailukohteiden saavutettavuus on jo pitkään tiedostettu tärkeäksi kehityskohteeksi. Syksyllä 2019 Turun seudun kehitysyhtiö Turku Science Park Oy ja Turun ammattikorkeakoulu käynnistivät yhteistyöprojektin. Tavoitteeksi asetettiin reitti- ja aikataulutietojen digitoiminen ja matkaketjujen pilotointi siten, että matkailutoimijoiden yhteistyö liikkumispalveluissa tiivistyisi ja matkailijoiden liikkuminen saaristossa helpottuisi.

Seilin saarelle, Utöseen tai vaikka Isolle tai Pienelle Rengastielle

Heinäkuussa J&M Launokorpi Oy tarjoaa pikavuoroyhteyden Helsingistä Nauvoon. Bussivuoro on suunniteltu sopivaksi niin Seilin saaren kuin Utönkin laivayhteyksiin. Uuden matkaketjun myötä voi Helsingistä Nauvon kautta matkata Seilin saareen julkisin liikennevälinein neljässä tunnissa.

Seiliin pääsee Nauvosta Vitharun-varustamon laivoilla ja Utöseen Archipelago Lines Oy:n uudella M/S Utö-Express-aluksella 1,5 tunnissa. Uusi alus lyhentää Nauvo-Utö matka-aikaa kolmannekseen aiemmasta. Bussimatkan jälkeen voi Nauvosta yhtä hyvin jatkaa matkaa Isoa tai Pientä Rengastietä pitkin Lounas-Suomen saariston eri kohteisiin.

 

Antti Haukkamaa

Jaa artikkeli:

Tilaa uutiskirjeemme

Liittymällä Ikkunapaikan postituslistalle, saat uutiskirjeen lehtien ilmestymisen välillä, noin 8 kertaa vuodessa.

Haluatko kirjautua ulos?
X