Hyppää sisältöön
· Leena

Uudet messumaat Ghana ja Grenada. Dubain uusi huvittelumaailma. Pehmopandat ja laatuagentit.

Ghanan osastolla oli kuhinaa, kun kaikki halusivat tervehtiä ensi kertaa messuilla vierailemassa olleen Ghanan edustajia.

Messuilla olivat mukana Okatskyei Nana Anim, First Advisory Board Member of the Ministry of Tourism Arts and Culture, Felicia Aniagyei, Ghana Tourism Authority, Stella Appenteng, matkatoimisto Apstar Tours sekä Kwame Ansong, matkatoimisto Sunseekers.

Ghana on vielä varsin tuntematon matkailumaa Afrikan länsirannikolla, Norsunluurannikon ja Togon välissä. Maa haluaa välttää massaturismia suojellakseen herkkää luontoaan. Matkailija pääseekin nauttimaan rannoista ja hienoista luontokohteista vielä melkoisen rauhassa.
Maan monet perinteiset, värikkäät juhlat ja festivaalit ovat kokemisen arvoisia. Maassa näkyy vielä jälkiä monista valloittajista; mm. portugalilaiset, hollantilaiset, ranskalaiset ja britit ovat jättäneet jälkensä.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Lisätietoa www.ghana.travel ja Suomessa toimivan Ghana yhdistyksen Kwame Afreh, afrehdo@gmail.com.
Kuva: Kwame Afreh

 

Sharon Bernstein.

Mausteinen Grenada

Karibian saarihelminauhan alimpana sijaitsee Karibian pienin saarivaltio, Grenada. Siihen kuuluu kolme saarta, joista pääsaari Grenada on suurin. ”Tänne ei kannata tulla hakeman vilkasta yöelämää vaan parhaita rantoja, mahtavia luontoelämyksiä ja leppoisaa lomailua. Myös merenpinnan alle kannattaa ehdottomasti kurkistaa,” vinkkaa Grenadan turistitoimiston Sharon Bernstein.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Saarivaltio on erityisen tunnettu mausteistaan. ”Meiltä tulee maailman paras suklaa ja pehmeämpää kanelia saa etsiä. Suklaalla on jopa oma festivaali toukokuun puolivälissä. Se on suklaaystävän must-tapahtuma. Viikon aikana suklaasta oppii kaiken – myös sen valmistuksen”.

Lisätietoa www.puregrenada.com

 

Conny Böttger.

Dubain teemapuisto

Dubaihin on avattu valtava Disney-tyyppinen huvipuistoalue, joka sijaitsee noin vartin päässä lentokentältä.

Puisto on jaettu eri maailmoihin; Bollywood Park, Legoland, Motiongate ja Riverland sekä Lapita-hotellialueeseen.

”Aluetta voisi kuvata Disney Worldiksi itämaisin maustein. Bollywood Park on huikea kokemus länsimaalaisille. Siellä pääsee intialaisen tanssin ja musiikin pyörteisiin. Motiongatessa saa päänsä sekaisin erilaisissa härveleissä, on monsteriajelua ja vuoristorataa. Riverlandista löytyy taas ravintoloita ja kahviloita eri maanosien teemoissa”, kertoo Conny Böttger.

Päivän lippu yhteen puistoon maksaan noin 60 euroa, kahden päivän lippu kaikkiin puistoihin maksaa noin 120 euroa.

Vuonna 2019 alueelle avataan myös Six Flags -huvipuisto.

Lisätietoa www.dubaiparksandresorts.com

 

Pandat ovat nyt Ähtärissä

Koska Lumi ja Pyry vielä totuttelevat uuteen kotimaahansa, Ähtäri oli tuonut pehmopandat messuille. Niillä olikin kova työ halailla niin isoja kuin pieniäkin pandojen ystäviä.

Pandatalo avataan Ähtärissä yleisölle 17.2.

Vierailu Pandatalossa maksaa aikuisilta 30 euroa ja 3-12v. lapsilta 16 euroa etukäteen ostettuna.
Yhdistelmälippu, jolla pääsee sekä Pandataloon että muualle eläinpuistoon maksaa 36/21 euroa.

Lisätietoa: www.ahtarizoo.fi

 

European Quality Agents yhteisworkshopissa

Tutut kohtasivat Matkamessujen aattona lämmintunnelmaisessa roadshowssa Radisson Blu Plaza -hotellissa Helsingissä. European Quality -agentit kertoivat alan ammattilaisille viimeisimmät uutiset ja matkavinkit Ranskasta, Espanjasta, Portugalista, Hollannista, Irlannista, Tšekistä, Unkarista, Saksasta ja Itävallasta.

Laatuagentit tarjoavat erinomaiset tiedot kohteistaan, lupaavat nopeat vastausajat, hyvän hinta-laatusuhteen sekä ainutlaatuisia ja räätälöityjä tuotteita. Hyväntuulen ilta oli mukava alku pitkälle messuviikonlopulle.

Lisää agenteista: www.eqagroup.com

Leena