Uutuusopas vie linnoille ja raunioille

Suomessa on runsaasti linnoja, linnoituksia ja raunioita, joiden historiaa huokuvassa miljöössä riittää tutkittavaa ja seikkailtavaa retkeilijöille. Uusi retkeilyopas, Retkeilijän linnat ja rauniot, esittelee 60 kohdetta eri puolilta Suomea.

Kirja sisältää linnojen ja linnakkeiden lisäksi kuvauksia myös useista kiehtovista rauniokirkoista sekä muinaisista linnavuorista. Kohteet painottuvat Etelä- ja Lounais-Suomeen ja pohjoisimmat esiteltävät kohteet ovat Oulun ja Kajaanin linnat.

Teoksessa kerrotaan rakennusten historiasta, sijainnista kartan kera sekä retkeilystä linnalla. Linnat ja rauniot sijaitsevat yleensä hyvin kauniissa ympäristössä, joten ne ovat monipuolisia retkikohteita ja usein myös näköalapaikkoja. Jännittävän lisämausteen retkiin tuovat moniin vanhoihin linnoihin liittyvät kummitustarinat, erikoiset tapahtumat sekä muu perimätieto, sanoo Kesäläinen.

Kesäläiselle itselleen vierailut vanhoissa linnoissa ja tutkimusmatkat raunioilla nostavat mieleen välähdyksiä menneisyydestä.

”Millaista elämä onkaan ollut vuosisatoja sitten linnanherrojen hallitessa tiluksia tai taisteluiden ahdistaessa linnoitusta eri suunnilta. Esimerkiksi Kaarinassa sijaitseva Kuusiston linna on kiehtova rauniokokonaisuus, joka sijaitsee äärimmäisen kauniissa miljöössä meren rannalla. Linnassa asui piispoja useilla eri vuosisadoilla 1200-luvun lopulta 1500-luvulle saakka. Linnan värikkääseen historiaan kuuluu tarina kirotun piispan haamusta, jonka levoton sielu vaeltaa ympäri raunioaluetta valittaen kohtaloaan”, Kesäläinen kertoo.

Tuomo Kesäläinen
Retkeilijän linnat ja rauniot
• nidottu 160 s.
• 17 x 21 cm
• ISBN 978-952-266-724-3
• suositushinta 27 €

 

Lähde: Karttakeskus

Jaa artikkeli:

Haluatko kirjautua ulos?
X