Vääksyn kanava täyttää 150 vuotta

Vuonna 1871 avattu kanava yhdistää Vesijärven ja Päijänteen. Suomen vilkkaimmassa veneilykanavassa on sulutuksia vuodessa keskimäärin 4000-5000.

Asikkalan tunnetuin nähtävyys saa arvoisensa juhlat 5.-11.7, jolloin Vääksyn kanavan ympäristö täyttyy ohjelmasta.

Matkailijoiden suosima Vääksy on tunnettu kanavan lisäksi rikkaasta huvilahistoriasta, jokimaisemista sekä monista pienistä kahviloista ja putiikeista. Näihin idyllisiin maisemiin saadaan juhlaviikolla ohjelmaa jokaiselle päivälle ja jokaiseen makuun.

Ohjelmassa on laulua, soittoa ja tanssia, vanhoja autoja, höyrylaivoja ja veneitä, tapahtumia lapsille ja aikuisille. Historia ja nykypäivä nivoutuvat yhteen myös kanavan ympäristössä järjestettävillä kävelykierroksilla. Koko kesän ajan Päijännetalossa pääsee tutustumaan kanavan 150-vuotisesta historiasta kertovaan näyttelyyn.

Kanavan ympäristössä on kesällä myös monia taidenäyttelyitä. Historiallisessa Danielson-Kalmarin huvilassa on 20.6.-15.8. Nanna Suden taidenäyttely ”Ikuisesti piknikillä Johan Richardin kanssa”. Suomen menestyneimpiin nykytaiteilijoihin kuuluva Nanna Susi on lähtöisin Asikkalasta ja hänelle myönnettiin viime vuonna Asikkalan kunnan taide- ja kulttuuripalkinto.

 

Lähde: Asikkalan kunta
Kuva: Laiva tulossa Vesijärveltä Vääksyn kanavaan 1955.
Kuvaaja Hannu Sirola

Jaa artikkeli:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Tilaa uutiskirjeemme

Liittymällä Ikkunapaikan postituslistalle, saat uutiskirjeen lehtien ilmestymisen välillä, noin 8 kertaa vuodessa.

Haluatko kirjautua ulos?
X