Hyppää sisältöön
· Leena Aalto

Väliaikainen sopimus mahdollistamaan Helsinki–Savonlinna-lennot 6.3.-5.10.

Savonlinnan kaupunki ja Liikenne- ja viestintävirasto Traficom ovat tehneet NyxAir OÜ:n kanssa väliaikaisen sopimuksen Helsingin ja Savonlinnan välisten reittilentojen hankkimiseksi 6.3.–5.10. 

Savonlinnan kaupunki ja Traficom haluavat pitää Helsinki–Savonlinna-reittivälin lentotauon mahdollisimman pienenä edellisen operaattorin vetäydyttyä liikennöinnistä joulukuussa 2022. EU:n asetus mahdollistaa tällaisissa tapauksissa lyhytaikaisen suorahankinnan.

“Olemme erittäin tyytyväisiä syntyneeseen väliaikaiseen sopimukseen. Tällä saimme lentotauon jäämään odotettua lyhyemmäksi ja aikataulu palvelee elinkeinoelämän tarpeiden lisäksi hyvin myös muita käyttäjäryhmiä”, toteaa Savonlinnan kaupungin vs. elinkeinojohtaja Juha Turtiainen.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Savonlinnan kaupunki ja Traficom tulevat käynnistämään uuden kilpailutuksen kevään aikana. Sen mukainen liikenne alkaisi aikaisintaan syksyllä 2023 ja kestäisi vuoden 2025 loppuun asti.

Hankinnan kustannuksista vastaavat Savonlinnan kaupunki ja valtio. Säännöllisen lentoliikenteen ostolla pyritään turvaamaan erityisesti Savonlinnan elinkeinoelämälle tarpeelliset yhteydet.

Lähde: Savonlinnan kaupunki

Leena Aalto

Ikkunapaikan konkari jo vuodesta 1998. Lehden pitkäaikainen päätoimittaja ja nykyinen advisor, joka seuraa edelleen tiiviisti matkailualan tapahtumia ja trendejä.