Valon kaupunki – Jyväskylä 23.9.– 2.10.

Jyväskylässä 23.9.-2.10. järjestettävän Valo kaupunki -festivaalin tämänvuotinen ohjelma koostuu yli 90 väliaikaisesta valoteoksesta ja valoteemaisesta oheistapahtumasta. Lisäksi tapahtumassa esitellään lukuisia Valon kaupungin pysyviä valaistuskohteita: siltoja, julkisivuja, puistoja ja taideteoksia.

Valoteemaista kaupunkikulttuuria on tarjolla Ylistönmäeltä keskustaan ja Kankaalle ulottuvalla tapahtuma-alueella. Lisäksi valaistuja kohteita on mm. Kortepohjassa, Viitaniemessä, Pupuhuhdassa ja Korpilahdella. Uutena kohteena on pieni ja tunnelmallinen Cygnaeuksenpuisto pääkirjaston kulmilla, jossa on usean eri taiteilijan teoksista muodostuva kokonaisuus sekä puiston tunnelmavalaistus tapahtuman ajan.

Tapahtuman pääteos Ether rakentuu Kirkkopuistoon, ja se muuttaa tutun puiston uudenlaiseksi ainutlaatuiseksi ympäristöksi. Koko puiston kattavassa valoinstallaatiossa kirkosta heijastuu eteeristä valoa ja savukoneet, äänimaisema ja robottilamppujen valokeilat luovat puistoon unenomaisen tunnelman.

Tapahtuman ohjelma: https://valonkaupunki.jyvaskyla.fi/valotapahtumat/2021

 

Kuvassa unkarilaisen Koros Designin Lilies ja tanskalaisen Jakob Kvistin Dichroic Sphere teokset.
Kuvat: Koros Design ja Jakob Kvist

Jaa artikkeli:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Haluatko kirjautua ulos?
X