Valtioneuvosto takasi Tallink Siljan lainan

Valtioneuvosto hyväksyi varustamoyhtiö Tallink Silja Oy:n ottamalle 100 miljoonan euron lainalle enintään 90 miljoonan euron valtiontakauksen osana huoltovarmuuskriittisille varustamoille suunnattua takausohjelmaa.

Myönnetyllä takauksella pyritään turvaamaan Tallink Siljan maksuvalmius ja yhtiön toiminta koronakriisistä aiheutuneen poikkeustilanteen yli.

Matkustaja- ja tavaraliikennettä hoitavien varustamoiden toiminta on kärsinyt merkittävästi koronakriisin vaikutuksista. Koronakriisistä aiheutunut kysynnän väheneminen ja matkustusrajoitukset ovat johtaneet siihen, että matkustajaliikenne on ollut keväästä alkaen hyvin rajallista.

Valtioneuvostolle annettiin valtuus myöntää huoltovarmuuskriittisten varustamojen toiminnan turvaamiseen valtiontakauksia enintään 600 miljoonan euron määrään saakka vuoden 2020 toisessa lisätalousarviossa. Takausvaltuus on voimassa tämän vuoden loppuun asti.

Takaukset annetaan Euroopan komission antamien koronakriisiin liittyvien väliaikaisten valtiontukisääntöjen mukaisesti. Komissio on hyväksynyt varustamoiden valtiontakausohjelman ehdot ja takauksien antamisen 90 prosentin määrälle lainoista.

 

Lähde: Valtioneuvosto

Jaa artikkeli:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Tilaa uutiskirjeemme

Liittymällä Ikkunapaikan postituslistalle, saat uutiskirjeen lehtien ilmestymisen välillä, noin 8 kertaa vuodessa.

Haluatko kirjautua ulos?
X