Varsinais-Suomen ja Satakunnan yhteinen varausalusta

Varsinais-Suomen ja Satakunnan yhteinen digitaalinen varauskanava on aukaistu. Varausalustana toimii Elämysgroupin Koko Travel Planner.

Koko Travel Planner -alustalta löytyy sekä valmiita reittiehdotuksia että erilaisia matkapaketteja, joita molempia asiakas voi halutessaan muokata itselleen paremmin sopivaksi.

Hankkeen aikana on valmennettu 42 yritystä luomaan on line -ostettavia tuotteita digitaalisesti ostettavaan muotoon. Koko Travel Plannerin  myötä alueen yritysten on helpompi hallita kapasiteettiaan monikanavaisesti ja tarjota matkailijoille kiinnostavia palveluita. Lisäksi kuluttajat ja matkanjärjestäjät löytävät alueen yrittäjien matkailutuotteet yhdestä paikasta ja jakelukanavien verkoista.

Sivusto on samalla sekä esittely- että inspiraatiosivusto, jolla matkapaketit ja reitit ovat reaaliaikaisesti saatavilla. Sivustolta löytyy majoituksia, ohjelmapalveluja ja aktiviteetteja sekä autonvuokrausmahdollisuus. Asiakas voi vertailla eri vaihtoehtoja, valita sopivimman ja maksaa matkan samalla sivustolla. Alusta on aktiivinen konkreettisesti kauppaa edistävä ja yritysten yhteistyöhön perustuva myyntikanava.

Nyt julkaistava on alustan pilotti, joka täydentyy uusilla paketeilla ja reiteillä koko ajan.

Alueelliset markkinointitoimenpiteet johtavat suoraan myyntiin uuden digitaalisen myynnin mahdollisuuksien myötä, jolloin yksittäisten matkailijoiden kauppa kasvaa ja viipymä pitenee. Alustalta löytyy myös ei-kaupallisia reittejä, jotka rikastuttavat alueen tarjontaa ja luovat houkuttavuutta.

Yhteinen ja ylimaakunnallinen Finnish Archipelago 2025 – digitaalisella matkailutuotteistolla kestävää kasvua – yhteishankkeen muodostavat Finnish Archipelago-konsortio, johon kuuluuVisit Pori, Visit Rauma, Yrityssalo/Salon kaupunki, Kemiönsaaren kunta, Paraisten kaupunki, Visit Turku ja Visit Naantali, joka on hankkeen hallinnoija.

Osallistuvien alueiden yhteenlaskettu matkailutulo oli noin 1 mrd.€ ja työllistävä vaikutus 5470 htv. Hanke kuuluu työ- ja elinkeinoministeriön alueiden matkailuelinkeinon elpymistä edistäviin kehittämishankkeisiin ja se kanavoidaan Varsinais-Suomen liiton kautta.

 

Lähde: Visit Naantali

Jaa artikkeli:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Tilaa uutiskirjeemme

Liittymällä Ikkunapaikan postituslistalle, saat uutiskirjeen lehtien ilmestymisen välillä, noin 8 kertaa vuodessa.

Haluatko kirjautua ulos?
X