Hyppää sisältöön
· Leena Aalto

Vastuullisia Aalto-elämyksiä

Säynätsalon kunnantalon yrittäjä Tavolo Bianco Oy ja matkatoimisto Magni Mundi Oy tiivistävät yhteistyötä

Alvar Aallon merkittävimpiin teoksiin kuuluvan Säynätsalon kunnantalon yrittäjä Tavolo Bianco ja turkulainen matkatoimisto Magni Mundi tarjoavat sekä kotimaisille että ulkomaisille matkailijoille entistä kattavammin ja helpommin paketoituja Aalto-elämyksiä.

Säynätsalon kunnantalo on monien arkkitehtuurimatkailijoiden pääkohde – olipa kyseessä lyhyt vierailu tai pidempi usean kohteen kiertomatka. Rakennuksen jäätyä vaille virallista käyttöä kuntaliitoksen takia on sen historiassa ollut vaaran hetkiä, jopa rapistumisen uhka. Nyt rakennus ja sen kulttuurihistoriallinen merkitys ovat tunnustetusti nousseet uuteen kukoistukseen, ja matkailuliiketoiminta liputtaa rohkeasti vastuullisen ja uudistavan matkailun puolesta. Matkailijat kutsutaan kokemaan arkkitehtuurin lisäksi Säynätsalon ja Päijänteen luonto ja saarivaltakunnan yhteisöllisyys.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Tavolo Bianco on järjestänyt Aalto-teemaisia matkoja Italiaan sekä eri puolille Suomea. Jatkossa yritys keskittyy Säynätsalon ja Jyväskylän Aalto-kohteiden opastuksiin ja palveluihin. Tavolo Biancon luopuessa virallisesta vastuullisen matkanjärjestäjän roolistaan on luontevaa, että yhteistyötä Magni Mundin kanssa laajennetaan. Magni Mundi on Suomen kulttuurimatkailuun keskittynyt matkatoimisto, joka on sitoutunut tarjoamaan matkailijoille elämyksiä paikallisten ihmisten kanssa ja lisäämään paikallisen kulttuurin, sekä sosiaalisten ja ympäristöarvojen ymmärrystä. Ja mikä parasta, Magni Mundi voi vastuullisen matkanjärjestäjän roolissaan paketoida palveluita, majoituksia ja kuljetuksia kuluttajansuojavastuiden mukaisesti.

”Varsinkin ulkomaiset matkailijat ovat toivoneet valmiita paketteja, jotka sisältävät kaiken siten, että esimerkiksi aikataulut on suunniteltu valmiiksi. Magni Mundin kanssa pystymme heille entistä paremmin sellaisen palvelun tarjoamaan – ja ehdottamaan vastuullisesti esimerkiksi ympäristöystävällisiä matkustusvaihtoehtoja. Yritämme aina toimia niin, että matkailijalle jää tunne, että hän käydessään kohteissamme on jättänyt jälkeensä jotain hyvää – ei ole tuhonnut, käyttänyt hyväkseen tai aiheuttanut paikalliselle luonnolle ja ihmisille harmia – vaan on jättänyt kohteen jopa vähän paremmaksi kuin se oli hänen tullessaan”, sanoo Tavolo Biancon toimitusjohtaja ja yrittäjä Harri Taskinen.

Molemmat yritykset ovat mukana Aallon arkkitehtuuria ja muotoilua vaalivassa kulttuurireittiyhdistyksessä ja vastuullisina matkailutoimijoina ovat allekirjoittaneet Glasgown ilmastojulistuksen. Tavolo Biancolla on myös STF (Sustainable Travel Finland) -merkin käyttöoikeus sekä Biosphere Turism -sertifikaatti, Magni Mundi on saavuttamassa nämä merkit pian.

Leena Aalto

Ikkunapaikan konkari jo vuodesta 1998. Lehden pitkäaikainen päätoimittaja ja nykyinen advisor, joka seuraa edelleen tiiviisti matkailualan tapahtumia ja trendejä.