Hyppää sisältöön
· Leena Aalto

Viherpeukalot suuntavaat pian taas Viroon

Toukokuussa viherpeukaloiden kädet syyhyävät, kun puutarhat alkavat olla valmiita uusille istutuksille.
Viro on ollut jo vuosia viherpeukaloiden matkakohde toukokuussa.
Tässä Visit Estonian vinkit:

Yli neljän vuosikymmenen ajan virolaisten puutarhojen kevätsesonki on alkanut Türin kukkamarkkinoista, jotka pidetään Türin pikkukaupungissa Keski-Virossa. Tänä vuonna niiden aika on 19.–21. toukokuuta. Kukkamarkkinoille osallistuu lähes 30 000 vierailijaa, joita varten osastonsa on pystyttänyt 700 myyjää.Myyjien osastoilla messuvieraat voivat tutustua laajaan taimi- ja kasvivalikoimaan niin hyöty- kuin koristepuutarhoillekin, puutarhatarvikkeisiin, työkaluihin ja taloustarvikkeisiin.

Türin kukkamarkkinoiden yhteydessä kannattaa poiketa myös Kirnan kartanoon (kuvassa), joka on kuuluisa tuhansista tulpaaneistaan. Kirna sijaitsee 6 km päässä Türistä.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Taimimyynti on yksi osa myös Luigen maatalousmarkkinoita, jotka pidetään Tallinnan lähellä Luigella 12.–14. toukokuuta.

Jänedan puutarha- ja kukkamessut 27.–28. toukokuuta tuovat Länsi-Virumaalla sijaitsevaan Jänedan kylään lähes 15 000 puutarhan ja kukkien hoidosta kiinnostunutta ja kaunista luontoa arvostavaa vierasta pistäytymään erilaisissa näyttelyissä, myyntinäyttelyissä ja messuosastoilla.

Pienempiä markkinatapahtumia on useissa kaupungeissa:

  • 6. toukokuuta järjestetään Tarton kevätmarkkinat,
  • 12.–13.toukokuuta Pärnun taimimarkkinat
  • 26.–27. toukokuuta Kuressaaren puutarhapäivät.

Tiesitkö, että Virosta löytyy myös runsaasti kauniita puutarhoja vierailtavaksi? Katso ammattilaisten kokoama lista puutarhamatkailukohteista Estonian Gardens – sivustolta .

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

 

Lähde: Visit Estonia

Leena Aalto

Ikkunapaikan konkari jo vuodesta 1998. Lehden pitkäaikainen päätoimittaja ja nykyinen advisor, joka seuraa edelleen tiiviisti matkailualan tapahtumia ja trendejä.